1. Avaleht
  2. Sport
  3. Urmas Sõõrumaa Spordinädala avamisel: liikumine on kõige lihtsam viis tervema minani
Urmas Sõõrumaa Spordinädala avamisel: liikumine on kõige lihtsam viis tervema minani

Urmas Sõõrumaa Spordinädala avamisel: liikumine on kõige lihtsam viis tervema minani

23. septembril anti start Spordinädala avasündmusele, 16. heategevuslikule Teatejooksule, mis tõi üle Eesti 28 linnas ja asulas koolinoored parkidesse, staadionitele ja linnakeskustesse.

Kadrioru staadionil koos tõkkejooksja Rasmus Mägiga Teatejooksule stardi andnud Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa sõnas, et füüsiline liikumine on kõige tähtsam.

„Sport on tervise alustala, kuid spordiharjumus saab alguse koolist. Mul on väga hea meel, et täna on Teatejooksul üle kogu Eesti palju lapsi – üle 11 000. Liikumine on kõige lihtsam viis tervema minani, teeme seda üheskoos! Soovin teile head Spordinädalat – ikka parema tervise ja tervema Eesti eest!“

23.-30. septembrini toimuva Spordinädala eesmärk on läbi liikumise ja spordi pakkuda võimalikult paljudele Eesti noortele ja täiskasvanutele positiivseid elamusi ning innustada neid liikumisharrastustega regulaarselt tegelema.

Kultuuriminister Anneli Oti sõnul on Spordinädal Eestimaa koolides, kollektiivides ja spordiklubides väga oodatud sündmus. „Spordinädal on positiivne algatus, mis aitab muuta ühiskonna hoiakuid ning näidata, missugune väärtus on liikumisel ja tervislikel eluviisidel,“ ütles Ott.

Spordinädal 2021 patroonid, liikuma innustajad ja eeskujud on alpinist Krisli Melesk, EOK sportlaskomisjoni liige ja äsja karjääri lõpetanud kiiruisutaja Saskia Alusalu, teleajakirjanikud Hannes Hermaküla, Keili Sükijainen, Reet Linna, muusikud Artjom Savitski ja Inger ning TalTechi rektor Tiit Land.

Spordinädala patroon Artjom Savitski toonitas Kohtla-Järvel teatejooksudele starti andes, et liikumine on üks elu osa. „Selleks et olla õnnelik, peab olema tervislik,“ ütles Savitski.

Spordinädala patroon Keili Sükijainen pani täna Arukülas teatejooksus osalenud lastele südamele, et liikumine teeb õnnelikuks. „Kui tunned, et on paha tuju, siis mine tee üks väike jooksuring ning uskuge mind – õnnehormoonid hakkavad lendama ning tuju läheb paremaks!“ ütles Sükijainen.

Head Uudised GoodNews