1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ultratriatleet Ratasepp võistleb homme Emsdettenis
Ultratriatleet Ratasepp võistleb homme Emsdettenis

Ultratriatleet Ratasepp võistleb homme Emsdettenis

Ultratriatleet Rait Ratasepa avab võistlushooaja 15. juunil Emsdettenis.

Eesmärk on kahekordne ultratriatlon võita ja läbida distants alla 20 tunni. 2017. aastal ületas ta finišijoone ajaga 20:14:26, jäädes maailmarekordile alla veidi vähem kui poole tunniga ja saavutades 2. koha.

Starti asub maksimaalne arv sportlasi: 65, neist 56 meest ja üheksa naist. Katsumus on sel aastal niivõrd populaarne, et võistluskohad müüdi välja kiiremini kui kunagi varem. Vanim osaleja on 66- ja noorim 29-aastane.

Stardinimekirjas on palju neid, keda Ratasepp tunneb varasematelt võistlustelt. Näiteks on stardis tugev austerlane Andreas Six ja eelmise aasta IUTA karikasarja üldvõitja norralane Henning Olsrud. Samas on palju uusi nimesid, mistõttu võib olla üllatajaid.

“Võistlustrass on profiililt lihtne, kuid ilm mängib lõppaja kujunemisel väga suurt rolli. Rattaringil on mitmeid pööramisi. Märgades oludes muutuvad need aeglasemaks ja libedamaks,” kirjeldas Ratasepp. Kaks aastat tagasi maailmarekordi sünnil olid ilmaolud väga head. Laupäevaks nii head ilma ei ennustata.

28. septembril alustab Ratasepp endale ise korraldatava 40-kordse ultratriatloniga Fuerteventural, kus tal tuleb ujuda 152 km, sõita rattal 7200 km ja joosta 1688 km.

Ratasepa hooaja suurkatsumust saab toetada ühisrahastusplatvormil tema kodulehel. Toetajad saavad nime aasta lõpus ilmuvasse raamatusse “Ultramees Rait Ratasepp – igiliikur inimnahas” ja toetajasärgile.

Saksamaal toimuv kahekordne ultratriatlon kuulub IUTA maailmakarikasarja. Reaalajas võistlustulemusi saab jälgida SIIT.

Head Uudised GoodNews