1. Avaleht
  2. Sport
  3. Üle Eesti edu saavutanud programm Spin avas Valgas esimese korvpalligrupi
Üle Eesti edu saavutanud programm Spin avas Valgas esimese korvpalligrupi

Üle Eesti edu saavutanud programm Spin avas Valgas esimese korvpalligrupi

Valga põhikoolis avati pidulikult Spin-programm koostöölepinguga, millele kirjutasid alla Valga vallavalitsus, politsei- ja piirivalveamet ning MTÜ Spin.

Programm pakub 10-13-aastastele poistele ja tüdrukutele tasuta korvpallitrenne ja erinevate eluks vajalike oskuste õpet läbi sportliku tegevuse. Spinni mudel on Eestis ainulaadne, sidudes sportliku tegevuse mitteformaalse haridusega. Sport on programmis vahend, mille abil õpetatakse erinevaid sotsiaalseid ja enesejuhtimise oskusi.

Valgas avati 28. hetkel tegutsev grupp, lähiaastatel on plaanis laieneda veel mitmesse maakonda. Valga grupi muudab eriliseks tõsiasi, et kui seni on programm ehitatud jalgpallile, siis nüüd asuvad noored mängima esmajoones korvpalli.

Noori juhendavad tipptasemel sporditreenerid ja noorsootöö taustaga abitreenerid, kelle ülesandeks on toetada osalejate igakülgset individuaalset arengut. Valga grupi juures alustasid treeneritena tööd Allan Hallik ja Marje Vokk, kes viisid kohe avamise järel läbi ka esimese näidistreeningu.

Programmi pearahastajad on Euroopa Sotsiaalfond ja siseministeerium.

Head Uudised GoodNews