1. Avaleht
  2. Sport
  3. TÜ/Rock alistas Caspiy suurelt ka teistkordselt
TÜ/Rock alistas Caspiy suurelt ka teistkordselt

TÜ/Rock alistas Caspiy suurelt ka teistkordselt

Foto: Tartu Ülikooli korvpallimeeskond
Foto: Tartu Ülikooli korvpallimeeskond

Tartu Ülikool/Rock võõrustas teist korda sel hooajal Balti liiga raames Kasahstani meeskonda Caspiy ning teiseski mängus võideti külalisi kindlalt – 88:62. Väljakult eksimatult kümme viset teele saatnud Vincent Simpson oli tartlaste parim 25 punktiga.

Tasavägiselt kulgenud ning kodumeeskonna 16:13 eduseisus lõppenud avaveerandaja järel lükkasid tartlased teise käigu sisse mõni minut enne poolajapausi. Vincent Simpsoni ja vigastuspausilt naasnud Janar Taltsi korvidest suurendati vahet kiiresti ja poolajaks oli TÜ/Rock ees 46:24.

Mängu teine pool kulges samas tempos ja korraliku vastupanu osutamiseni kasahhid ei jõudnudki. Kolmanda veerandaja lõpuks oli seis 67:38 ja TÜ/Rock võitis lõpuks mäng skooriga 88:62. Tõrvatilgana meepotis on Vilmantas Dilyse hüppeliigese väänamine, aga et mees sai platsilt minema omal jalal ja teisel poolajal enam ei mänginud, siis peaks ta järgmises mängus taas korras olema.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul jättis alguses kontsentreeritus soovida. „Mängu alguses oli käima saamisega raskuseid, aga saime teise veerandajaga sellest üle. Edasi oli kahe veerandajaga mäng tehtud ja teine poolaeg vormistamine,“ võttis Kullamäe mängu kokku. „Saime sellise emotsiooni, mida meil enne pikka Venemaa reisi vaja ja kindlustasime ühtlasi kolmandat kohta alagrupis.“

TÜ/Rocki parim oli kõik 10 teele lastud viset tabanud Vincent Simpson 25 punkti ja kolme korvisööduga. Janar Taltsi arvele jäi 16 punkti, seitse lauapalli ja neli korvisöötu. Augustas Peciukevicius panustas võitu 11 punkti ja kolm korvisöötu.

Caspiy resultatiivseim oli Kris Richard 13 punktiga. Vadim Chsherbal lisas 11 punkti.

TÜ/Rockil on nüüd ees ootamas EuroChallenge teise ringi mängud ja teisipäeval, 14. jaanuaril mängitakse võõrsil eelmise hooaja EuroChallenge sarja võitja Krasnõe Krõljaga. Taas kodus võõrustatakse 21. jaanuaril Belgia klubi Antwerpen Giants. Vahepeale mahub ka võõrsilmäng Rakvere Tarvaga reedel, 17. jaanuaril kell 19.00.

Head Uudised GoodNews