1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tšerepannikovi ja Fosti duell jätkub 41. jooksul ümber Ülemiste järve
Tšerepannikovi ja Fosti duell jätkub 41. jooksul ümber Ülemiste järve

Tšerepannikovi ja Fosti duell jätkub 41. jooksul ümber Ülemiste järve

24. augustil 2013 toimub Tallinna veepuhastusjaamas 41. jooks ümber Ülemiste järve, mis ühtlasi kuulub 2013 Järvejooksude sarja ja on selle viimane, 3.osavõistlus. Start 14 km pikkusele ringile ümber tallinlaste joogiveeallika antakse kell 12 veepuhastusjaama territooriumil, Järvevana tee 3.

Jooks ümber Ülemiste järve pakub jooksusõpradele ainulaadse võimaluse kord aastas joosta ümber tallinlaste joogivee allika. Lisaks tavadistantsile toimub Ülemiste järve jooksu raames 5,3 km pikkune metsajooks ning kõigi jooksusõprade kõrval on stardijoonele oodatud ka kepikõndijad, sest mõlemal distantsil võib harrastada kepikõndi. Kõik lõpetajad saavad traditsioonilise medali.

Esikohale tuleb põnev rebimine suvel mitmeid esikohaheitlusi pidanud Sergei Tšerepannikovi ja Roman Fosti vahel, kes on kahekesi ka liidrid sarja arvestuses. Sergei on käesoleva aasta Eesti meister 10 000m ja 5 000m jooksu, Roman tuli hiljuti Eesti meistriks poolmaratonis. Esimese stardi rahvajooksude raames teeb Priit Aus, kes suvel tuli Eesti meistriks 3000 m takistusjooksus. Esikolmikusse üritab kindlasti jõuda ka sügismaratoniks valmistuv Eesti maratoniedetabeli juht Ilja Nikolajev.

Naistest läheb sarja liidrina rajale Janelle Tarum. Võidumõtetega asub starti Olga Andrejava.

Kõige noorematele jooksusõpradele toimuvad Mumuu lastejooksud. Kuni 12 aasta vanused lapsed saavad end kirja panna enne starti ja osalemine lastele on tasuta. Kõige nooremad alustavad kell 11.00. Igale lapsele antakse finišis ka kohuke ja maasikajook.

Skypark toob lastele atraktiivse seiklusraja. Lastejooksudes osalejad saavad osaleda Sparta jalgpallitreenerite juhtimisel jalgpalli täpsuslöökide võistluses. Lastele on ka põnevad veeteemalised tegevused Tilgu ja Pipiga.

Sarja spordipartner adidas pakub Ülemiste järve jooksul võimalust teha footscani jalatesti, mille tulemused lihtsustavad jooksujalanõude valikut. Samuti on võimalik jooksudel osta soodsa hinnaga adidase jooksuvarustust.

Sparta Spordiklubi fitnessitreenerid teevad enne järveringile minekut jooksusõpradele meeleoluka soojenduse.

Lisaks jooksmisele saab kohapeal tutvuda ka tallinlaste joogivee allikaga – Tallinna Veepuhastusjaamaga. Ülemiste jooksu toetaja AS Tallinna Vesi korraldab jooksupäeval, 24.augustil kell 11.00 – 14.30 Tallinna Veepuhastusjaama lahtiste uste päevad. Põnevatel ekskursioonidel on võimalik tutvuda joogivee valmimisega.

Viimane võimalus end registreerida 41. jooksule ümber Ülemiste järve on 2 tundi enne starti Tallinna Veepuhastusjaamas, Järvevana tee 3.

Ülemiste Veepuhastusjaam asub aadressil Järvevana tee 3. Täpse asukoha leiate kaardilt .

Info www.stamina.ee/jarvejooks

Head Uudised GoodNews