1. Avaleht
  2. Sport
  3. Toomas Jasmin Kanadas tunde andmas
Toomas Jasmin Kanadas tunde andmas

Toomas Jasmin Kanadas tunde andmas

Toomas Jasmin koos laagris osalenud Pärnu poiste Märt Tammearu ja Richard Voogeliga
Foto: Erakogu

Pärnu Võrkpalliklubi treener Toomas Jasmin treenis augustis Kanadas kohalikke eesti noori. Eelmisel suvel käis väliseestlaste korraldatavas laagris Sten Esna, kes soovitas kohalikele Toomas Jasminit. Jasminile tehti kohe pakkumise, mille ta ka vastu võttis.

Kanadas ja Ameerika Ühendriikides elavate Eesti soost noorte igasuvine võrkpallilaager toimub Toronto lähedal, kohalike eestlaste laagripaigas. Sel aastal osales treeningutel üheksakümmend 8-18 aastast last. Jasmini sõnul tegeleb neist võrkpalliga vaid kümmekond, ülejäänutele oli alaga kokkupuude esmakordne.

„Koormus oli väga suur, sest trenne tuli anda päevas üle kuue tunni,“ ütles Jasmin. „Korraldajad tahtsid näha, kuidas mina treeninguid läbi viin. Päris raske aeg, olin lõpuks päris väsinud.“ Jasmini sõnul sai ta huvitava kogemuse, sest töö käis inglise keeles. Vaid mõned vanemad lapsed oskasid veidi eesti keelt, noorematega emakeeles suhelda ei saanud.

Tagasiside nii korraldajatelt kui lastelt oli positiivne,“ sõnas Jasmin. „Nad soovisid mind veel näha. Ka minul on sama soov, aga päris järgmist suve ma neile ei lubanud. Kindlasti tahaks mõne aja pärast tagasi minna, et näha kas ja kuidas on lapsed arenenud.“

Allikas: saaremaasport.ee

Head Uudised GoodNews