1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tartu linna meistriks ratsutamise kahevõistluses tuli Siret Saks
Tartu linna meistriks ratsutamise kahevõistluses tuli Siret Saks

Tartu linna meistriks ratsutamise kahevõistluses tuli Siret Saks

Tartu linna meistrivõistluste esikolmik avatud arvestuses – Siret Saks, Reesa Pihu ning Grete-Brit Kuusik
Foto: erakogu

Möödunud nädalavahetusel viidi Tartumaal Saksa ratsakeskuses läbi Tartu linna meistrivõistlused kahevõistluses nii täiskasvanutele kui noortele. Kuldse medali jättis kodutalli Siret Saks, noortemeistriks tuli Juula Reinumägi.

Täiskasvanute meister selgitati tasemel Raske 110, kus läbiti skeem CIC/CCI 2009A ning parkuur kõrgusel kuni 115 sentimeetrit. Saks ja Wiplala S panid oma võidule aluse maneežisõidus, mis lõpetati vaid 46.6 miinuspunktiga. Edu oli niivõrd suur, et mahaajamine takistussõidus, millega lisandus tulemusele neli miinuspunkti, ei vääranud nende võitu / kokku 50.6 miinuspunkti ja Tartu linna meistritiitel. Hõbedasel positsioonil lõpetas Reesa Pihu hobusel Calderon tulemusega 57.4 miinuspunkti, kolmanda koha saavutasid Grete-Brit Kuusik ja Bridney, kelle lõpptulemuseks arvestati 59.9.

Noored selgitasid meistri tasemel keskmine 100 – skeem CIC/CCI 2009A, parkuur kõrgusel kuni 105 sentimeetrit. Meistritiitli pälvis Juula Reinumägi hobusel Czaruk tulemusega 60.1. Hõbe kuulus noorteklassis Heliis Reinmägile hobusel Wapper S tulemusega 60.5 ning pronks Eliise Kõvale ratsul Bingor tulemusega 63.3.

Tasemel keskmine 100 ja kerge 80 peeti võistlust ka avatud klassile. Neist madalamal tasemel osutusid parimaks Heliis Reinmägi ja Lepatriinu S tulemusega 50.2 ning kõrgemas Erkki Hõim hobusel Onyx suurepärase tulemusega 48.0.

Head Uudised GoodNews