1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tartu linn toetas noorsportlasi ja tuleviku olümpialootusi üle 40 000 euroga
Tartu linn toetas noorsportlasi ja tuleviku olümpialootusi üle 40 000 euroga

Tartu linn toetas noorsportlasi ja tuleviku olümpialootusi üle 40 000 euroga

Foto: Matti Zirk
Foto: Matti Zirk

62 andekat Tartu noorsportlast said linnalt toetust kokku 20 346 eurot ja 14 Tartu saavutussportlast kokku 20 000 eurot.

“Hea on tõdeda, et Tartus tegutsevad klubid on tugevad ja treenerid teevad head tööd. Selle tõestuseks on toetuse saanute suur hulk, kellest enamik on juba täna Eesti spordimaastikul tegijad ning kindlasti kasvavad lähitulevikus ka paljudest toetust saanud noorsportlastest tõelised sporditähed,” ütles abilinnapea Tiia Teppan.

Andeka noorsportlase toetust taotles 89 noort, kellest spordiasjatundjatest koosnev komisjon hindas toetuse vääriliseks 62. Üheks hindamise kriteeriumiks oli noorsportlase saavutused taotlusele eelneval perioodil. Selle põhjal reastati toetuse saajad kolme gruppi. Kõrgeima toetuse, 800 eurot said sportlased, kes möödunud aastal tulid rahvusvahelistel tiitlivõistlustel kolme parema hulka. Neid oli kokku kuus: ujuja Kregor Zirk, veemotosportlased Stefan Arand ja Viktoria Soodla, jõutõstja Mihkel Ruut, invasportlane Ann-Ornella Öpik ja rühmvõimlemise VK Janika rühm Diamonds.

19 noorsportlast said toetuseks 425 eurot ja 37 noorsportlast 200 eurot. Kokku jagati toetusteks 20346 eurot.
Andeka noorsportlase toetus kantakse üle noorsportlase koduklubile ja klubi võib seda kasutada toetust saanud noore edasiseks spordialaseks tegevuseks (varustus, võistlussõidud, treeninglaagrid jms).

Tartlasest olümpialootuse stipendiumile esitas taotluse 15 sportlast. Komisjon otsustas neist rahuldada 14. Stipendiumi määramisel eelistati järgmistele olümpiamängudele pürgijaid. Seega suurim stipendium – 3000 eurot määrati murdmaasuusatajale Karel Tammjärvele. 2000-eurosed stipendiumid saavad kergejõustiklased Rasmus Mägi ja Jaak-Heinrich Jagor, sulgpallur Raul Must ja vehkleja Julia Beljajeva. 1000-eurosed spordistipendiumid määrati maratoonaritest kolmikõdedele Luikedele ja Tiidrek Nurmele, seitsmevõistejale Grit Šadeikole, aerutajatele Kaarel Aluperele, Tarmo Tootsile ja Kaspar Sulale ning judokale Juhan Mettisele. Stipendiumi saavad sportlased kasutada oma edasiseks sportlikuks tegevuseks.

Tartu linn toetab oma edukaid sportlasi juba ligi 15 aastat.

Head Uudised GoodNews