1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tänak ja Neuville osalevad Otepää Talverallil
Tänak ja Neuville osalevad Otepää Talverallil

Tänak ja Neuville osalevad Otepää Talverallil

13. veebruaril toimuva Otepää Talveralli stardinimekiri on saanud täiendust kahe maailma absoluutsesse tippu kuuluva ralliekipaaži näol: koduradadele on võistlema tulemas Hyundai ridadesse kuuluvad Ott Tänak ja Martin Järveoja ning tiimikaaslased Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe.

„Mul on väga hea meel, et Hyundai Motorsport on leidnud võimaluse taas Eestisse tulla. Kui vaadata praegu valitsevaid talveolusid, siis usun, et Lõuna-Eesti teed on suurepäraseks ettevalmistuseks eesootavaks MM-etapiks Rovaniemis. Teadmine, et maailma tipud on otsustanud võistluseelsed ettevalmistused teha just Otepää teedel, paneb kogu korraldusmeeskonda veelgi rohkem pingutama,“ ütles võistluste juht Marko Koosa.

„Meil on hea meel, et saame Otepää Talverallil osaleda kahe Hyundai I20 Coupe WRC autoga. See on meie sõitjatele heaks võimaluseks koguda võistlusoludes uute Pirelli Sottozero piikrehvidega lisakilomeetreid enne etappi Rovaniemis. Tuleme Eestisse alati suurima heameelega, sest tunneme, et oleme Oti ja Martini kodumaal alati väga teretulnud külalised,” lausus Hyundai tiimijuht Andrea Adamo. “Paraku on sel korral viirusest tulenevatest piirangutest kiiruskatsed pealtvaatajatele suletud, kuid loodetavasti pakub TV otseülekanne kõikidele fännidele siiski võimaluse Otile ja Martinile ekraanide vahendusel kaasa elada.“

„Sellise talvega on Otepää rallil osalemine väga heaks võimaluseks end Lapimaa MM-ralliks rütmi saada. Talveralli on meie võistluskalendris vaid korra aastas ja oma olemuselt väga spetsiifiline, seepärast peame iga võimaliku sõidupäeva ära kasutama. Viimase aasta jooksul on Eestis võistlemine meile juba tavaliseks muutunud, kuid Lõuna-Eesti teed on väga erilised ja ootan pikisilmi seal võistlemist,“ sõnas Ott Tänak.

Autoralli Eesti meistrivõistluste sarja esimeseks etapiks olevale JMV Motors Otepää Talverallile antakse start 13. veebruaril kell 8 Tehvandi Spordikeskuse hoolduspargis. Ühel päeval sõidetaval rallil on kavas kaheksa kiiruskatset kogupikkusega 83,94 kilomeetrit, millest neli on korduvkatsed.

Head Uudised GoodNews