1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. TÄNA+! King of Kingsi Eesti koordinaator Dmitri Orlov lubab turniirilt võimsat elamust
TÄNA+! King of Kingsi Eesti koordinaator Dmitri Orlov lubab turniirilt võimsat elamust

TÄNA+! King of Kingsi Eesti koordinaator Dmitri Orlov lubab turniirilt võimsat elamust

KingofKings217. oktoobril toimub Saku Suurhallis võitluskunstisarja King of Kings Grand Prix`etapp ja eestlastel on erakordne võimalus seda sarja võõrustada. Tallinna TV 9. oktoobri uudistesaates Täna+ esinenud King of Kingsi Eesti-poolne koordinaator Dmitri Orlov ütleb, et tegu on maailma esiturniiriga, mis sai alguse 1999. aastal, kui loodi organisatsioon International Bushido Federation. Sellest ongi välja kasvanud võitluskunstide sari, mida nähakse Eurosport Live vahendusel 150 riigis ja tõlgitakse 20 keelde.

KingofKings

“Me rääkisime King of Kingsi organisatsiooniga läbi üle kahe aasta, et see jõuaks ka Eestisse, kirjutasime lepingud alla ja sel aastal jõuabki turniir Tallinnasse,” räägib Dmitri Orlov. Eesti poole lepingupartneriks on võitlusklubi First Fighting Club.

Tallinnas on esindatud 9 riiki, lisaks korraldajamaale ka Läti, Leedu, Poola, Ukraina, Itaalia, Holland, Brasiilia ja Türgi. Eestit esindab meie paremiku kaheksa võitlejat, neist seitse on mehed ja üks on naine, Eesti amatsooni tiitli pälvinud Andra Aho. Tema vastas on seekord eriti tugev poolatar Judyta Niepogoda.

KingofKings3

Dmitri Orlov täpsustab, et meie Alik Tseiko võitleb ainsas vabavõitluse ehk MMA matšis, teised heitlused toimuvad K1 reeglite järgi, millesse on ühendatud mitmete erinevate alade reeglistik. Eesti esindajatest on tugev ka maailmatasemel tuntud Maxim Vorovski, kes 12. septembril toimunud Xplosionil alistas väga tugeva vastase, Hollandi-Armeenia päritolu Sahak Parparyani. Dmitri Orlovi sõnul on Eesti võitlejad maailmas tuntud oma kõrge taseme poolest.

Eestis jagub ka fänne, sest Dmitri Orlovi hinnagul on võitluskunstid siin populaarsed. Korraldajad usuvad, et saal saab rahvast täis ja piletid, mida praegu veel Piletlevist saab, müüakse läbi. Hetkeseisu kohta ütleb koordinaator, et korraldusasjad on kontrolli all. “Probleemid tulevad tavaliselt välja päev enne üritust, seega ootame seda päeva, siis näeb, mis tegemata jäi,” muigab ta.

KingofKings4

Tegelikult kulgeb kõik plaanipäraselt, sest pilootprojekt on juba edukalt läbitud — 12. mail Riia Arenal toimunud turniir õnnestus igati. “Meil on kogemus olemas, teame võimalikke ootamatusi ja oleme nendeks valmis,” lausub Dmitri Orlov. Tema sõnul näeb peale võitluste ka head show`d. “On tantsimist, laulmist ja teisi huvitavaid ettevõtmisi,” lubab ta.

Seega võitluskunstide fännid, olete oodatud Saku suurhalli juba eelseisval laupäeval.

Piletid on müügil Piletilevis.

VAATA VIDEOT!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews