1. Avaleht
  2. Sport
  3. TÄNA! Kadriorus toimub parlamentide ja linnade vaheline Eesti-Soome jalgpalliturniir
TÄNA! Kadriorus toimub parlamentide ja linnade vaheline Eesti-Soome jalgpalliturniir

TÄNA! Kadriorus toimub parlamentide ja linnade vaheline Eesti-Soome jalgpalliturniir

jalgpallTäna toimub Kadrioru staadionil traditsiooniline Eesti-Soome jalgpalliturniir, millest võtavad osa Soome Parlamendi ja Eesti Riigikogu ning Tallinna linna ja Hyvinkää linna võistkonnad.

Turniiri reeglite kohaselt kestab üks mäng 2×25 minutit ning igas võistkonnas peab olema kogu aeg väljakul vähemalt üks naismängija.

Turniir avatakse kell 12 Eesti Riigikogu ja Soome Parlamendi esindaja sõnavõttudega. Jalgpallilahingu juhatab sisse Eesti Riigikogu ja Soome Parlamendi omavaheline mõõduvõtt. Seejärel mängivad omavahel Tallinna linna ja Hyvinkää linna võistkonnad.

Kell 14.30 toimub mäng eelmiste mängude kaotajate vahel ning kell 15.30 algab finaalmäng, milles osalevad kahe esimese mängu võitjad.

Turniiri võitjavõistkonda autasustatakse rändauhinnaga „Kuldne kirves“, mis on oma nime saanud legendaarse Hyvinkää linnapea Tauno Kirves’e auks. Samuti autasustatakse iga meeskonna parimaid mängijaid.

Hyvinkää linn on võitnud turniiri üheksal korral, Soome Parlament neljal korral ning Tallinna linn samuti neljal korral. Järgmine turniir toimub 20. mail 2017 Soomes, Hyvinkää linnas ja on pühendatud Soome Vabariigi 100. sünnipäevale ja Hyvinkää linna 100. sünnipäevale.

Head Uudised GoodNews