1. Avaleht
  2. Sport
  3. Täna ja homme selgitatakse Pärnus välja Läänemere parim Ultimate võistkond
Täna ja homme selgitatakse Pärnus välja Läänemere parim Ultimate võistkond

Täna ja homme selgitatakse Pärnus välja Läänemere parim Ultimate võistkond

Tallinna Frisbeeklubi korraldab sel nädalavahetusel, 06.-07. juulil Pärnus Raeküla staadionil rahvusvahelise Ultimate’i sporditurniiri, kus osalevad meeste ja naiste segavõistkonnad neljast Läänemere riigist. Pealtvaatajatele on tempokate ja sündmusrikaste mängude jälgimine tasuta.

Ultimate (tuntud ka nimedega Frisbee või Ultimate frisbee) on kaudselt ameerika jalgpalli meenutav kuid kontaktivaba meeskonnasport, mida mängitakse lendava taldriku ehk kettaga. Mängu juured ulatuvad 1970ndate algusaastateni, mil seda hakkati mängima Ameerika Ühendriikide ülikoolides. Eestis Ultimate on mängitud alates 1997. aastast.

Pärnu turniirile, mis kannab segavõistkondade vaimus nime Mixed Madness, on registreerunud kokku üheksa võistkonda Eestist, Soomest, Lätist ja Venemaalt. Eestit esindavad Tallinna korraldajaklubi koosseis Sexy Legs ning Tartu Turbulence.

“Valisime turniiri elluviimiskohaks Pärnu sellepärast, et Ultimate on suviselt meeleolukas sport ning suvepealinn on logistiliselt üsnagi mugav Läänemere erinevatelt kaldadelt saabuvate tiimide jaoks. Rõõm on ka tõdeda, et meie turniirikorralduse kogemusi hinnatakse naabrimaades kõrgelt. Teine Soome võistkondadest reisis Eestisse nimelt Vaasast, mis asub rohkem kui 400 km kaugusel Helsingist”, ütles Tallinna Frisbeeklubi president Avo Kont vahetult enne päeva esimese mängu avaviset.

Turniiri alamgruppide mängud algasid Pärnu Raeküla jalgpallistaadionil laupäeva hommikul ning jätkuvad läbi päeva kuni kella 19.00ni. Pühapäeval alustatakse mängudega samuti kell 8.30. Iga mäng jätkub kuni 15 punktini või maksimaalselt 80 minutit. Semifinalid algavad pühapäeval kell 12.30 ning finaali avavise toimub kell 15.30. Austasustamistseremoonia on kell 17.00.

Ultimate ning seda edendav Maailma Taldrikuspordi Liit (WFDF, World Flying Disc Federation) sai hiljuti Rahvusvahelise Olümpiakomitee ametliku tunnustuse ning kutse ühineda olümpiamängudel tutvustamisvõimalust tulevikus omavate alade hulka. ROK juhatuse sõnul “WFDF on tõhusalt kasvav alaliit, mis teeb kiiduväärset tööd noorte hulgas ja mille spordialane tegevus toetab nii soovõrdõiguslikkust kui ka head halduspraktikat, k.a. Rahvusvahelise Antidopingu Agentuuri WADA reegleid”

Ultimate mängus on võistkonna eesmärgiks koguda punkte, söötes ketast mängijalt teisele väljaku vastaspoolel asuvasse värava-alasse. Mängijad ei tohi kettast käes hoides liikuda ega hüpata ning ketast käes hoidev või seda viskav mängija peab ühte tugijalga kogu aeg ühes kohas hoidma. Kui taldrik aga puudutab ebaõnnestunud vise või kinnipüüdmise tulemusena maad või toimub “vaheltlõige” vastasmeeskonna mängija poolt, läheb taldrik Ameerika jalgpalli eeskujul üle vastaste valdusse.

Lisainfot leiab SIIT ja SIIT.

Head Uudised GoodNews