1. Avaleht
  2. Sport
  3. Täna avatakse Surfilaager 2014
Täna avatakse Surfilaager 2014

Täna avatakse Surfilaager 2014

DSC_3842Täna kell 20.00 avatakse ametlikult Roosta Puhkekülas juba 16. Eesti suurim surfisõprade kokkutulek Surfilaager, mis toob kokku kõik purjelaua ning lohesurfi fännid üle Eesti. Pühapäevani kestev festival pakub hulgaliselt surfikoolitusi ja meelelahutust.

Surfilaagri üks eesmärk on spordiala kui elustiili tutvustamine. “Ei ole mugavamat kohta surfiga alustamiseks, kui Surfilaager,” julgustas Surfilaagri korraldaja Alar Vettik. “Laagripassi hinnas on 24 erinevat surfikoolitust nii purjelauaga, lohega, kui aerulauaga alustamiseks või oma oskuste lihvimiseks. Koolitajate hulgas on ka näiteks Formula klassi maailmameister Martin Ervin,” selgitas Vettik.

Vettik innustab külastajaid ka erinevatel võistlustel osalema: “Sel korral toimub suur SUP-i ehk aerualaua maraton, millest on kõik oodatud osa võtma. Lisaks võtavad surfarid mõõtu jalgpallis. ”Toimub ka traditsiooniline “Minu esimene võistlus”, naistevõistlus Garnier Ladies Surf, SUP EM II etapp ning Fansurfi lohevõsitlused downwind slalon ja parim trikk.

Selle aasta Surfilaager eristub teistest suurüritustest  ka keskkonnasäästliku mõtteviisi poolest. “Surf on looduslähedane sport ning seetõttu on meie suhtumine ümbritsevasse keskkonda aupaklik. Laagris on korraldatud prügi sorteerimise võimalused ning joome ainult korduvkasutatavatest topsidest. Lisaks toimuvad mitmed koolitused. 2012. aastal kogusime Roostalt sorteerimiskampaania korras kokku lausa 14 000 pandipakendit, mis oleksid vastasel juhul jäänud segaprügisse või lausa metsa alla,” tõi Vettik välja.

Tavapäraselt pakub Surfilaager lisaks spordile ulatuslikku meelelahutusprogrammi. Esinejate hulgas on Smilers, Super Hot Cosmos Blues Band, Frankie Animal, Tenfold Rabbit, The Flamingo Thief jpt.

Head Uudised GoodNews