1. Avaleht
  2. Sport
  3. Täna algavad Pärnus Eesti meistrivõistlused 64ruudulises kabes
Täna algavad Pärnus Eesti meistrivõistlused 64ruudulises kabes

Täna algavad Pärnus Eesti meistrivõistlused 64ruudulises kabes

Eelmisel aastal Maailma Kabeföderatsiooni (FMJD) poolt kinnitatud rahvusvaheline suurmeister Kaido Leesmann

Täna kell 11.00 algavad Pärnu Estonia Spa hotelli Valge Maja spordisaalis (Tammsaare 6) Eesti meistrivõistlused 64ruudulises kabes. Turniiri avab Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.

„Mul on väga hea meel, et sellel aastal valiti võistluse toimumiskohaks just Pärnu, kus on pikaaegsed kabetraditsioonid,“ ütles Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. „Pärnu kabetajad on saavutanud Eesti meistrivõistlustel häid tulemusi, eriti tooksin esile noorte hulgas võistlevat Hendrik Tamme. Tunnustust väärib ka tema isa Arvi Tamm, kes on tegev aktiivse treenerina. Eesti Kabeliidu soov korraldada võistlusi erinevates Eesti linnades on tunnustustvääriv samm, mis on kolmanda sektori võimalus kujundada Eesti regionaalpoliitikat.”

„Oleme püüdnud rahva hulgas populaarse 64ruudulise ehk vene kabe Eesti meistrivõistlusi korraldada erinevates Eesti linnades,” rääkis Eesti Kabeliidu president Janek Mäggi. „Eelmisel aastal olid väga õnnestunud võistlused Haapsalus, sellel aastal on Pärnus. Eriti tähtis on see seetõttu, et aitab populariseerida kabet üle Eesti ning võimaldab kohalikel kodus mängida – kohal on kogu Pärnu kabeparemik.”

Pärnus toimuvad nii Eesti meeste 65. meistrivõistlused kui ka Eesti naiste 57. meistrivõistlused 64ruudulises kabes, kus osaleb 21 meest ja 7 naist, kelle hulgas on suurmeister Arno Uutma ja eelmise aasta Eesti meistrid Argo Unnuk ja Piret Viirma.

Head Uudised GoodNews