1. Avaleht
  2. Sport
  3. Täna algavad Eesti meistrivõistlused curlingus
Täna algavad Eesti meistrivõistlused curlingus

Täna algavad Eesti meistrivõistlused curlingus

Kaptenid Marie Turmann ja Harri Lill

Täna algavad Tondiraba jäähallis Eesti meistrivõistlused curlingus, kus meistreid hakatakse selgitama nii naiste kui meeste arvestuses.

Naistes läheb tiitlit kaitsma “Team Turmann/CC Tallinn” kapten Marie Turmann juhendamisel ja meestest kaitseb tiitlit “CC Tallinn” kapten Harri Lill eestvedamisel. Mõlemad võistkonnad osalesid ka 2017. aasta EMil ja tagasid Eestile koha sel aastal Tallinnas toimuval EMil.

“Kui varasemalt on Eesti meistriks tulek üldjuhul automaatselt tähendanud ka meistri osalemist EMil, siis alates sellest hooajast on alaliit loonud süsteemi, et EMil osaleja selgitatakse välja oktoobrikuus toimuval kvalifikatsiooniturniiril. See peaks andma rohkematele võistkondadele motivatsiooni pärast meistrivõistlusi edasi treenida, sest ka hõbemedali võitjal on võimalus veel EMile pääseda. See aasta on märgiline Eesti curlingu jaoks, sest korraldame ju ise ka EMi ja sooviksime, et EMil oleks antud hetke parim Eesti võistkond. Hinnang Eesti curlingule antakse ikkagi seeläbi, kuidas meil EM’idel ja MM’idel läheb,” sõnas Eesti Curlingu Liidu president Rainer Vakra.

Eesti meistrivõistluste põhiturniiril mängivad 4 naiskonda ja 4 meeskonda. Võistkonnad mängivad omavahel kaks vooru, misjärjel toimub play-off.

Eesti meistrivõistlused curlingus toimuvad 25.-28. jaanuarini Tondiraba jäähallis. Eesti meistritiitlid selgitatakse pühapäeval kell 14:00 algavas finaalmängus. Võistlused on pealtvaatajatele tasuta.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis mai lõpuni.

Head Uudised GoodNews