1. Avaleht
  2. Sport
  3. Täna algab Eestis U20 kergejõustiku EM
Täna algab Eestis U20 kergejõustiku EM

Täna algab Eestis U20 kergejõustiku EM

Täna algavad kergejõustiku U20 Euroopa meistrivõistlused, mille korraldamisega hoiab Tallinn teist nädalat järjest Euroopa kergejõustikuhuviliste pilgud Kadrioru staadionil.

“Möödunud aasta oli ettearvamatu ja ka sel aastal pole paljud võistlused Euroopas toimunud. Meie eesmärk praegu on tuua võistluste korraldamine päriselt tagasi ja teha kõik selleks, et sportlased saaksid oma raske töö tulemusi demonstreerida. Meie sportlased väärivad seda,” ütles pressikonverentsil Euroopa Kergejõustikuliidu presidendi kohusetäitja Dobromir Karamarinov.

Karamarinovi sõnul on Eesti teinud imet ja korraldab nii lühikese etteteatamisega kaks tippklassi suurvõistlust. „Mul on rõõm olla Eestis, mis on neil kuudel tõusnud Euroopa kergejõustikusündmuste keskmesse. Kohaliku korraldusmeeskonnata oleks see olnud võimatu,” ütles ta.

„Meil on suur au tervitada Tallinnas 1247 sportlast ja nende treenereid. Soovin neile edu ja loodan, et järgneva nelja päeva jooksul püstitatakse meie staadionil mitmeid isiklikke rekordeid ja püütakse ihaldatud medaleid,” sõnas Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi.

Endiselt on koroonaohust tulenevalt pealtvaatajate ja sportlaste alad eraldatud vastavalt Euroopa Kergejõustikuliidu sanitaarprotokollile. Publikule on avatud Kadrioru staadioni peatribüüni esimesed kolm sektorit. Staadionile sissepääs toimub ainult Vesivärava tänava kaudu. Sportlasi, meeskondi ja kõiki korraldajaid testitakse regulaarselt, samas pealtvaatajatel on võimalik staadionile pääseda testimata ning vaktsineerimist või läbipõdemist tõendamata.

Suurvõistlusi saab jälgida ka tele- ja veebiülekande vahendusel ERR-i ja Euroopa Kergejõustikuliidu kanalite kaudu.

Meistrivõistlustele koguneb üle 1200 noorsportlase, mis on rekord. Sportlaste nimistus on paljud, kes kuuluvad juba praegu Euroopa ja maailma absoluutsesse tippu. Eesti koondisega saab tutvuda SIIN. 11. juulil lõppenud U23 EM-il jäi Eesti parimaks saavutuseks Lishanna Ilvese 6. koht kaugushüppes.

Võistluste rahvusvahelised ametlikud partnerid on Spar ja Le Gruyčre, ringhäälingupartner on Eurovision ja ametlik koostööpartner Mondo. Võistluse toetajad on Audi, Kalev, Nike, Postimees, Synlab Eesti, Tradehouse, Utilitas ja Värska Vesi. Võistlusi korraldab Eesti Kergejõustikuliit koostöös Euroopa Kergejõustikuliidu, Tallinna linna ja kultuuriministeeriumiga.

Head Uudised GoodNews