1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tallinnas toimub tänavu enam kui sada rahvusvahelist spordivõistlust
Tallinnas toimub tänavu enam kui sada rahvusvahelist spordivõistlust

Tallinnas toimub tänavu enam kui sada rahvusvahelist spordivõistlust

Tallinn võõrustab tänavu enam kui sadat rahvusvahelist kõrgetasemega spordivõistlust: üheksa maailma- ja Euroopa meistrivõistlust, 15 maailma- ja Euroopa karikavõistlust ning enam kui 76 kõrgetasemelist rahvusvahelise spordialaliidu egiidi all toimuvat spordivõistlust.

Linn toetab neid 766 280 euroga. „Linnal on suur rõõm jätkuvalt toetada mitmeid spordi tippüritusi, mis tõmbavad maailma spordisõprade tähelepanu nii Tallinnale kui ka Eestile,” märkis abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Nii selguvad Tallinnas näiteks tänavused Euroopa parimad taekwondo‘s ja U18 jäähoki maailmameistrivõistluste II divisjoni A-grupi turniiri parimad. Lisaks toimub Tallinnas U17 Euroopa meistrivõistluste finaalturniir, mis on seni suurim Eestis toimunud jalgpallivõistlus.

2.-8. märtsini toimub Tondiraba jäähallis juunioride MM iluuisutamises. „Tegemist on väga kõrgetasemelise iluuisutamisvõistlusega, kus sageli juunioride medalivõitjad konkureerivad medalitele sama aasta täiskasvanute ISU tiitlivõistlustel. Ootame Tallinna ligikaudu 200 sportlast 44-47 riigist. Täpne arv selgub 10. veebruariks. Eesti on esindatud kolmel alal: naiste ja meeste üksiksõidus ning jäätantsus. Meie esindajad selguvad 1.-2. veebruarini Tondiraba jäähallis Eesti noorte MV-l,“ sõnas Eesti Uisuliidu peasekretär Gunnar Kuura.

8.-9. veebruarini toimub Saku suurhallis ekstreemspordifestival Simple Session, mis tähistab tänavu 20. juubeliaastat. Kahel päeval võistlevad omavahel maailma parimad rula- ja trikirattasõitjad, kokku 180 sportlast umbes 35 riigist. Rula tänava- ja pargisõit ning BMX-pargisõit kuuluvad Tokyo 2020. aasta olümpiamängude programmi. Eestlastel on selles osas ka oma lootus: andekas tõuke- ja BMX-rattur Roomet Säälik (19). Esmakordselt avatakse Simple Sessioni võistluspark kohalikele kaheks päevaks (10. ja 11. veebruar), et korraldada ainult eestlastele suunatud võistlus.

„20 aastaga on Simple Session kasvanud üheks olulisemaks ekstreemspordivõistluseks maailmas, kuhu mitte ainult ei saabu esinduslik võistlejaterivi – sel korral on startitulijatel ette näidata üle 50 X-Mängude medali -, vaid ka pealtvaatajad 25 riigist,“ ütles Simple Sessioni peakorraldaja Mario Kalmre.

Head Uudised GoodNews