1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tallinnas toimub laupäeval endiste sõltlaste jalgpalliturniir
Tallinnas toimub laupäeval endiste sõltlaste jalgpalliturniir

Tallinnas toimub laupäeval endiste sõltlaste jalgpalliturniir

18. septembril toimub Sportland Arenal (Jalgpalli 19, Tallinn) järjelt kolmas kristlike rehabilitatsioonikeskuste jalgpalliturniir „Terves kehas Püha Vaim“.

Turniiri teeb eriliseks see, et enamik platsil jõudu katsuvatest jalgpalluritest on endised sõltlased, kes on tänaseks alkoholist ja uimastitest vabad. Piltlikult öeldes „eile olid paljud neist põõsa alla“ ja täna on elu taastunud sedavõrd, et suudavad mängida palli. Peamiselt on mängijateks erinevate rehabilitatsioonikeskuste ja teiste organisatsioonide esindajad, töötajad, vabatahtlikud ja abisaajad.

Osalema on oodatud kõigi alkoholi- ja uimastisõltlastele abi osutavate kristlike rehabilitatsioonikeskuste meeskonnad üle Eesti. Külalistena on oodatud platsile ka kõik teised valdkonnas tegutsevate organisatsioonide meeskonnad.

2021. aasta turniiril mängivad 10 meeskonda kahes loositud alagrupis. Külalistena osalevad Tallinna Vangla, justiitsministeeriumi ja Convictuse meeskonnad. Teised meeskonnad on: Heategevusfond Taastõusmine, Päästearmee Eesti, Living Iisrael, Lootuse Sild, Uus Põlvkond ja Samaaria Eesti. Eelmisel aastal viis rändkarika koju Heategevusfond Taastõusmine.

Turniiri eesmärk on tuua valdkonnas tegutsejad kokku platsile, veeta koos hea päev ja arendada suhteid, õppida üksteist tundma ja teha tulevikus rohkemat koostööd. Samuti on oluliseks osaks sõltlase taastumise teel tervisesport. Eesmärk on lisaks turniiril osalemise rõõmule innustada endisi sõltlasi leidma uut hingamist ja sisustada oma aega tervist ülesehitavalt.

Päästearmee on pannud välja eriauhinnad parimale mängijale ja väravavahile. Auhindu ja toetust jagavad veel RUG Mööbel, Elisa, Marc & André, Unibake Estonia, Info Auto, Goldwell, Vichy Fresh Bubbles, Aura Vesi ja Ironman. Turniir saab teoks tänu Tallinna linna toetusele. Korraldajate eriline tänu kuulub Eesti Jalgpalli Liidule toetuse, abi ja julgustuse eest.

Head Uudised GoodNews