1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tallinnas avati Eesti esimene täismõõtmetes kiiruisustaadioni jäärada
Tallinnas avati Eesti esimene täismõõtmetes kiiruisustaadioni jäärada

Tallinnas avati Eesti esimene täismõõtmetes kiiruisustaadioni jäärada

Täna avati Tallinnas Härma staadionil Eesti esimene täismõõtmetes kiiruisustaadioni jäärada, kus loodusliku jääga kaetud 400 meetri pikkusel ovaalil tegid ametliku uisuraja testi Tallinna Kiiruisuklubi kiiruisutajad.

Piduliku avamise raames viidi staadionil läbi ka esimene kaheringine ajasõit, kus püstitas esimese Härma staadioni kiiruisutamise rekordi Aleks Luik. Esimene rekordaeg 800 m distantsil on 1.20,5.

Tallinna Kiiruisuklubi treeneri Mart Markuse sõnul on loodud võimalused Tallinnas kiiruisutamisega tegelemiseks suur samm edasi. „Meie senised võimalused Tallinnas ala harrastada piirdusid suuresti hokiväljakul short track-treeningutega või siis järvede jääl matkamisega. Võimalus treenida täismõõtmetes uisuringil, kus ka kurvide raadiused on reeglitele vastavad, on sportlaste jaoks ülimalt oluline. Seda nii tehnika õppimisel ja lihvimisel kui ka mahutreeningute läbiviimisel,“ rääkis Markus. „Tänane testsõit õnnestus hästi ja raja kvaliteet on hea. Kuniks külmad püsivad, kasutame Härma staadionit peamise treeningpaigana. Loodan, et võimalus kiiruisutamisega tegeleda toob juurde ala harrastajaid.“

Härma staadioni uisuring jääb koolipäevadel peamiselt Lasnamäe Vene gümnaasiumi ja teiste piirkonnas asuvate koolide õpilaste kasutusse. Uisuklubide treeningute läbiviimiseks koostatakse graafik. Operatiivset infot uisuraja avamise aegade, pakutavate teenuste ja raja olukorra kohta leiab uuest nädalast Pirita Spordikeskuse kodulehelt ja Härma staadioni infotahvlilt.

Härma staadioni renoveerimise esimene etapp valmis sügisel, kui avati betoonist uisuring, mida suvel kasutavad rulluisutajad. Kunstkülmetusvalmidusega ja täisinventariga alustab staadion tööd järgmisest hooajast.

Head Uudised GoodNews