1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tallinn kutsub tasuta hommikutreeningutele
Tallinn kutsub tasuta hommikutreeningutele

Tallinn kutsub tasuta hommikutreeningutele

treening
Foto: Shutterstock

30. novembril kell 8–9 hommikul toimuvad pealinna kolmes spordibaasis tasuta treeningud, mis annavad võimaluse osa saada varahommikusest energialaengust parimate treenerite juhendamisel. Treeningud toimuvad Sõle spordikeskuses, Lasnamäe kergejõustikuhallis ning Tallinna spordihallis.

Traditsiooniliseks ürituseks saanud spordihommikute algataja, Tallinna linnavolikogu esimees ja taekwondo treener Mihhail Kõlvart märgib, et sportlik hommik on parim viis päeva alustamiseks ning on osa ka tema enda igapäevasest rutiinist. „Regulaarne liikumine on tähtis – see annab hea energialaengu kogu päevaks ja miks mitte sellega algust teha aasta kõige pimedamal sügiskuul. Spordihommiku tasuta treeningutega soovime tutvustada linna spordibaase ning sealseid võimalusi treenimiseks, näiteks sel aastal on võimalus osaleda treeningul ka vast avatud Sõle spordikeskuses,“ selgitas volikogu esimees ürituse eesmärki.

Sõle spordikeskuses on spordisõbrad oodatud osa saama ergastavast üldkehalisest treeningust, mida viib läbi Eestis tuntud korvpallitreener Howard Frier. Treeningul õpitakse kõike, mis seotud pallimängudega: palliplatsil liikumist, palliga mängimist ja teineteise märkamist. Arendada saab käelist tegevust ning parandada füüsilist sooritust.

Lasnamäe kergejõustikuhallis saavad spordihuvilised oma päeva alustada aga energilise hommikuvõimlemise saatel, mida juhendab Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart. Hommikutreening sisaldab lisaks sirutustele, painutustele ja venitustele ka kogu keha ja lihasgruppe hõlmavat liikumisharjutusi ning annab terveks päevaks positiivse laengu.

Tallinna spordihallis toimub Nike Training Club särava ja professionaalse treeneri Keisy Põldsami eestvedamisel virgastav treening, kus keskendutakse jõu, südametegevuse ja painduvuse arendamisele. Harjutuste tegemisel kasutatakse kambavaimu ja meeskonna motiveerivat jõudu, et ammutada energiat kogu päevaks. Treening sobib kõigile – nii algajatele spordiharrastajatele kui ka võistlussportlastele.

Kõik treeningud pakuvad tervele kehale üldfüüsilist koormust, millest ei puudu ka lihtsad ning mõnusad soojendus- ja venitusharjutused. Iga osaleja saab kingituseks mahediku ja võimaluse kuni aasta lõpuni käia pealinna spordibaasides hommikuti treenimas. Spordihommikust osavõtt on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerumine. Treeningud on sobilikud kõigile – nii uutele spordihuvilistele kui ka pikaaegsetele treenijatele, kuid treeningute ülesehituses on arvestatud 14+ vanuses osalistega.

Kolmandat aastat järjest toimuva spordihommiku eesmärk on tuletada inimestele meelde, et mõõdukas liikumine on tähtis aastaringselt, ning ka pimedal ja külmal ajal on linnas selleks mitmeid võimalusi.

Head Uudised GoodNews