1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. Taipoksija Andra Aho läheb veel enne King of Kings`i turniiri vastakuti tailannaga
Taipoksija Andra Aho läheb veel enne King of Kings`i turniiri vastakuti tailannaga

Taipoksija Andra Aho läheb veel enne King of Kings`i turniiri vastakuti tailannaga

Andra Aho koos treener Kevin Rennoga
Andra Aho koos treener Kevin Rennoga

Eesti üks edukamaid võitluskunstide naissõdalasi Andra Aho treenib hetkel muay thai ala kodumaal Tais ja astub 17. oktoobril Saku Suurhallis võitlusringi poolatar Judyta Niepogoda vastu. Suurest vahemaast hoolimata jagab ta kodumaiste austajatega oma tulevikuplaane.

Andra, mis seisus Sa lähed vastu Kingsi heitlustele — milline on Sinu hetkeline võitude-kaotuste seis ja kui kindlat sa ennast võitlusmaastikul tunned?

Siiani olen pidanud 13 matši, millest 12 võitnud ja 1 kaotanud. 29. septembril pean oma 14. matši Koh Samui saarel Tai kuningriigis kohalikul suurüritusel, vastaseks on kohalik naisterahvas. Olen siin Tais kuu aega kaks korda päevas tugevalt trenni teinud ja usun, et ettevalmistus on hea ja vaim on valmis.

Millised olid Sinu viimased võitlused Tais?

Andra Aho-2Minu viimased võistlused Tais olid taipoksi maailmakarikale, mida tuntakse Royal World Cup nime all. Võistluste tase oli väga kõrge, kohal oli üle 1000 võistleja 102 erinevast riigist. Minu kaalukategoorias oli 12 naist. Loosiga õnnestus mul pääseda otse veerandfnaali, kus võisin Küprose esindajat, poolfinaalis läksin vastamisi Hong Kongi esindajaga ja finaalis Rootsi tüdrukuga, kes võitis ka Tai Kuningriigi esindajat.

Millised on üldse olnud Sinu parimad hetked võitlustes?

Võidutunne, kui käsi püsti tõstetakse.

Kas tead, kes on Sinu vastane ja kui tugev ta on?

Minu vastane King of Kingsil on 29-aastane poolatar Judyta Niepogoda. Tema tugevusi ja nõrkuseid ma ei tea, kuid midagi lihtsat ma sealt ei oota.

Mida Sa pead enda tugevusteks?

Tehnilist puhtust ja külma närvi.

Mida arvad sellest, et King of Kings on nüüd ka  Eestis?

See on väga positiivne, et selline suur üritus on koju kätte toodud ja annab Eesti võitlejatele suurepärase võimaluse ennast maailmale näidata, kuna üritust kannab üle ka Eurosport.

Kui olulised on Sulle fännid ja mida neile ütleksid?

Ma ei ole kursis, kas ja kui palju mul just fänne on, kuid kui inimestele meeldib, mida ja kuidas ma teen, siis mulle pakub see vaid rõõmu.

Mida tähendavad Sulle üldse võitluskunstid?

Taipoks on mu suur kirg ja armastus, ja miski, millele pühendan suurima hea meelega kogu oma hinge ja aja.

Head Uudised GoodNews