1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tai poksi treener Astrid Johanna Grents: vaimu on sama tähtis treenida kui keha!
Tai poksi treener Astrid Johanna Grents: vaimu on sama tähtis treenida kui keha!

Tai poksi treener Astrid Johanna Grents: vaimu on sama tähtis treenida kui keha!

Astrid Johanna Grents oli koolis hea pikamaajooksus. Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemias õpetab Astrid hetkel rohkem algajaid ja põhirõhk on tai poksi baasteadmiste omandamisel. „Tugeva põhjata edasi ei liigu,” teab Astrid.

Õpilastest pole veel keegi võistlemas käinud. „Olen värske treener. Küll jõuab,” rahustab Grents.

Teab Astrid, mis tema õpilasi pingutama paneb?

„Eelkõige paneb neid pingutama huvi spordiala vastu. Kui leiad omale sobiva spordiala, siis kõik muu tuleb loomulikult.”

Õpilastele toitumisplaane Astrid ei koosta ja jõusaali ei määra. „Inimesed on erinevad ja vajavad erinevat lähenemist. Mina ei ole toitumisnõustaja, saan neid ainult suunata tervislikumaid valikuid toitumises tegema,” lausub ta. „Olen eelkõige võitlussporditreener. Treeningutel pühendame tavaliselt ühe trenni nädalas sellele, et teeme rohkem üldfüüsilist, näiteks ringtrenn jne.”

„Astrid on väga hea treener: rahulik, täis teadmisi ja oskusi, mida oskab suurepäraselt edasi anda õpilastele,” iseloomustab akadeemia treener Kerli Pähkel.

Kuidas hoiab treener end huvitatuna? Kõige olulisem trenni juures on ju kordamine ja see võib muutuda üksluiseks.

„Baastehnikaid tuleb jah tihti korrata, kuid kõik trennid pole alati samasugused. Igal trennil on oma ülesanne. Mõni päev keskendume tehnikale, mõni päev töötame rohkem poksikotil või lapade peal ja mõnikord annan neile vabad käed ja saavad sparringus enda oskused proovile panna,” räägib Astrid.

Ta käib erinevate treenerite juures end arendamas. Kui ta ise õpilasena viimati trenni tegi, valmistus ta võistluseks King Of Kings, mis toimus Tallinnas 5. juunil: tehniline töö lapadel, tugev sparring ja jooksutrennid.

Astrid usub, et vaimu on sama tähtis treenida kui keha. Väga meeldis talle viimati loetud Jay Shetty raamat „Mõtle nagu munk”. „See räägib munkade filosoofiast ja sellest, kuidas inimesed saavad nende põhimõtteid igapäevaelus oma vaimu treenimiseks kasutada,” selgitab ta.

Astridi põhimõtted!

  • Tugeva põhjata edasi ei liigu!
  • Kui leiad omale sobiva spordiala, siis kõik muu tuleb loomulikult!
  • Inimesed on erinevad ja vajavad erinevat lähenemist!
  • Vaimu on sama tähtis treenida kui keha!

Astridi raamatusoovitus!

Head Uudised GoodNews