1. Avaleht
  2. Sport
  3. Suusatamise Eesti meister Keidy Kaasiku edestas kaksikõde 0,5 sekundiga!
Suusatamise Eesti meister Keidy Kaasiku edestas kaksikõde 0,5 sekundiga!

Suusatamise Eesti meister Keidy Kaasiku edestas kaksikõde 0,5 sekundiga!

Täna toimusid Tehvandil selle hooaja esimesed Eesti meistrivõistlused murdmaasuusatamises, kus naiste 5 km vabatehnika eraldistardist sõidu võitis Keidy Kaasiku.

Ta edestas kaksikõde Kaidy Kaasikut 0,5 sekundiga. Mõlemad esindavad Ambla Spordiklubi. Pronksi võitis laskesuusatajana tuntud Tuuli Tomingas (Nõmme Spordiklubi), kes pjedestaalile ei ilmunud, esimesena medalita jäi aga tänavuste Estoloppeti maratonide meister Tatjana Mannima (Kiviõli Suusaklubi).

Meeste 10 km vabatehnika eraldistardi sõidu võitis Raido Ränkel (Võru Suusaklubi), kellele järgnesid Martin Himma (Karupesa Team) ja Kaspar Päärson (Spordiklubi CFC).

„Lisaks väärtuslikule Eesti meistritiitlile oli võistlus kantud ka Rahvusvahelise Suusaföderatsiooni FIS-i võistluskalendrisse. See tähendab, et meie enda sportlastel oli võimalik teenida väärtuslikke punkte kodust kaugele sõitmata. Lisaks oli tänane võistlusrada üsna raske, võib isegi öelda, et maailmakarika etapi raskusastmega, mistõttu pakkus see sportlastele hea võrdlusvõimaluse, kus nad oma hetkevormiga asuvad,“ ütles Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise ala juhataja Ave Nurk.

Meistrivõistlustel osales nii meeste kui ka naiste arvestuses kummaski 58 sportlast. Osa võtsid Läti ja väga tugev Ukraina koondis, aga ka suusatajad eksootilisematest riikidest, nagu Dominikaani Vabariik ja Tšiili. Absoluutarvestuses võitis naistest tugev ukrainlanna Marõna Antsõbor.

Kõik lõpuprotokollid on leitavad suusaliidu kodulehelt. Meistrivõistlustest jäid kõrvale Alvar Johannes Alev ja Marko Kilp, kes võistlesid samal ajal Tour de Skil. Naistest ei osalenud Mariel Merlii Pulles.

15. ja 16. jaanuaril võisteldakse vabatehnika sprindis ja klassika eraldistardist sõidus. Siis jagatakse ka pääsmeid Pekingi OM-ile.

Head Uudised GoodNews