1. Avaleht
  2. Sport
  3. Suurjooks ja Eesti meistrivõistlused toovad laupäeval Raplasse Eesti tipud
Suurjooks ja Eesti meistrivõistlused toovad laupäeval Raplasse Eesti tipud

Suurjooks ja Eesti meistrivõistlused toovad laupäeval Raplasse Eesti tipud

18. septembril toimub Raplas üheksas Rapla Selveri Suurjooks, mille raames peetavad Eesti 10 km maanteejooksu meistrivõistlused toovad stardijoonele suure osa Eesti paremikust.

Meeste 10 km distantsil on favoriitideks Eesti selle aasta meister 10 000 m jooksus, Tartu Kalevlane Kaur Kivistik ja sama distantsi kolmas Karel Hussar (SK Jooksupartner), kes mõlemad viisid suvel oma 10 000 m rekordid 29 minuti sisse (Kivistik 29.38,91 ja Hussar 29.45,57). Kindlasti ihkab medalit ka läinud nädalavahetusel Eesti maratonimeistriks tulnud Dmitri Aristov.

Esinduslik on ka naiste koosseis: tiitlit tuleb kaitsma Rio olümpialane Liina Luik, kullasoosikuteks on veel Pille Hinn, Laura Maasik, Kelly Nevolihhin ja Eesti parim triatlonist Kaidi Kivioja.

Poolmaratonis on stardis Tallinna maratoni võitja Ibrahim Mukunga ja 5 km distantsil olümpiamaratoonar Roman Fosti.

Esmakordselt antakse start Hepa noortejooksudele, kuhu on kirja pannud 252 noort, kes ühiselt stardivad spetsiaalselt noortejooksuks tehtud Nike särkides.

Tänase seisuga oli 5 km, 10 km ja poolmaratoni distantsidele registreerunud ligi 700 osalejat.

Lisaks toimuvad võistluskeskusest eraldi lastejooksud. Lapsi tulevad lõbustama sportlikud maskotid – rebased ja Lotte.

Kohapeal on võimalik registreerida sobivale distantsile. Jooksu korraldamisel jälgitakse kõiki ohutusnõudeid ja kõik osalejad peavad tõendama nakkusohutust.

Lisaks on toimumas virtuaaljooksud septembri lõpuni. Tänaseks on virtuaaljooksudele registreerunuid 253. Korraldajad prognoosivad koos laste- ja virtuaaljooksudega liikuma panna ligi 2000 jooksusõpra.

Head Uudised GoodNews