1. Avaleht
  2. Sport
  3. Selgusid purjetamise noorte ühepaatide Eesti meistrid
Selgusid purjetamise noorte ühepaatide Eesti meistrid

Selgusid purjetamise noorte ühepaatide Eesti meistrid

Klasside Optimist, Zoom8 ja Laser 4.7 purjetamise Eesti meistrivõistluste viimasel etapil Pärnus sportlased pühapäeval tormi tõttu vee peale ei pääsenud ja otsustasid kahe esimese päeva tulemused.

Zoom8 Eesti meistriks tuli nii üld- kui ka tüdrukute arvestuses Romi Safin (pildil), hõbedale Katariina Roihu ja pronksile Elisabeth Ristmets. Finaaletapi edukaim oli Roihu, 2. koha saavutas Henry-Mark Andresson ja 3. koha Safin. Tüdrukute seas tuli Roihu ja Safini järel kolmandaks Britta Maipuu.

Optimistil moodustasid Pärnu Sügisregati esikolmiku Mia Marin Lilienthal, Emils Amsils (Läti) ja Angeliina Maria Isabel Õunap. Tüdrukute arvestuse 3. koht kuulus Lilienthali ja Õunapi järel lätlannale Karlina Vaivodele. Nooremate, alla 12-aastaste seas oli parim Martin Rahnel Erico Tenti ja Ann Carolin Victoria Vürsti ees.

Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes tuli kullale Lilienthal, hõbedale Õunap ja pronksile Andrias Sepp. Avatud arvestuses saavutas 2. koha Amsils. Parim tüdruk oli Lilienthal ja alla 12-aastaste arvestuse võitja Rahnel.

Klassis Laser 4.7 oli regati parim Sten-Markus Andresson. Teise lõpptulemuse saavutas Aleksander Kuusik ja kolmanda lätlanna Elza Cibule. Tüdrukute hulgas oli Cibule järel teine Liis Annus ja kolmas Karolin Härm.

Eesti meistriks tuli Andresson. Hõbedavääriliselt seilas Kuusik. Üldarvestuses pronksile ja tüdrukute arvestuses kullale tuli Annus. Avatud arvestuses saavutas 3. koha Cibule.

Head Uudised GoodNews