1. Avaleht
  2. Sport
  3. SEE ON SPARTA! Pealinna kuulsaimal jõusaalil täitus esimene aastatosin
SEE ON SPARTA! Pealinna kuulsaimal jõusaalil täitus esimene aastatosin

SEE ON SPARTA! Pealinna kuulsaimal jõusaalil täitus esimene aastatosin

Sparta lugu algas 12 aastat tagasi novembris, kui usinad töömesilased Argo Ader ja Marek Morozov käärisid käised üles ja alustasid rõõmuga liikmete kehalist harimist.

Sparta on paljude liikmete jaoks nagu teine kodu, kuhu alati on mõnus tulla. Või nagu ütleb pikaaegne Sparta liige Raul Allikvee: “Sparta on justkui üks suur kogukond, mille liikmed toetavad üksteist.”

Kuidas näevad Spartat liikmed ja sõbrad?

“Meeldejäävaim mälestus on seotud ühe 25. veebruari varahommikuse Pump Expressi tunniga, kus ma tunni alguses soojendust tehes tundsin, et midagi on justkui teistmoodi mu olekus – kõht kuidagi pigistas ja krambitas – jube kiiresti võttis võhmale. Terve treeningu vältel katsusin kavalat muiet varjata ja kuidagi toime tulla nende harjutustega, ise kahtlustades peatset suurt rõõmu-uudist. Tunni lõppedes mõistsin, et ilmselt oleks aeg seada sammud apteegi poole – nüüd jääb igavesti 2016. aasta Facebooki postitus mulle meenutama seda toredat hommikut, kus sain teada, et saan endale lapse, keda pikalt olime oodanud,” meenutab naeratades Eva-Lotta (Oskariga).

“Mina olen Spartas suhtelisest algusest. Nii hea on olnud jälgida klubi arengut. Siia tulen alati hea tundega ja lahkun veel paremaga. Alguses olen küll väikese ja suure saali segamini ajanud. Mäletan, et veel mõtlesin, miks kõik tantsima paljajalu lähevad,” ütleb Gerta Riilo.

“Mina sattusin Spartasse tänu oma emale, kes otsis mulle personaaltreenerit, kes mind jõusaalis juhendaks ja innustaks saali tulema. Ta valis mulle treeneriks Marek Morozovi. Tegin Marekuga mõned trennid jõusaalis ning siis lasi Marek mul iseseivalt trenni tegema hakata. Ta veel ütles, et kui sul abi vaja, võid alati küsida. Siiamaani väga palju vaja pole olnud. Spartast olen leidnud omale päris palju uusi sõpru, kellega koos on aeg-ajalt ka erinevatel üritustel käidud. Sparta on nagu üks suur kogukond, kes üldjuhul toetab üksteist ja annab motivatsiooni edasi treenida,” räägib Raul Allikvee.

“Mida need 12 aastat on mulle tähendanud? Palju tuttavaid, häid sõpru. Neist mõned on nagu oma pere, kelleta ei oleks elu selline, nagu on praegu. Palju ühiseid üritusi ja hindamatuid sooje mälestusi. Nii selle Spartaga on: esmalt on inimesed, siis tuleb spordisaal. Kõlab nagu klišee, aga ei ole. 12 aasta sekka mahub ka kibedamaid seiku. Kuigi olin üks esimestest, kes end juba pooleldi avatud jõusaali pressis, ei ole tulemused sellised, nagu oleks oodanud. Näen siin kindlasti suurt viga kõigil treeneritel, ka nendel, kelle juures ma pole kunagi käinud. Kindlasti jätab masinapark soovida, raskused on rusuvad, muusika pole motiveeriv ja seintel on ebarealistlikult vormis naeratavate treenerite pildid – see viib motivatsiooni alla. Samuti on mind halastamatult tüssates korduvalt meelitatud rühmatrennidesse, kus polevat tantsulisi elemente ega vajadust higistada. Käisin täna, tulen homme jälle. Palju õnne, samamoodi edasi!” soovib Risto.

“Sparta spordiklubist on saanud minu elu üks osa. Ja treeningkaaslastest ja treeneritest toredad sõbrad… Seiklusi ja juhtumisi on nende aastate jooksul kogunenud juba raamatukese jagu… Tänud kõige eest, Sparta!” lausub Lea Juhandi.

“Spartas on olnud palju ägedaid hetki ja olen leidnud siit palju sõpru. Mis saabki olla ägedam, kui teha seda, mida armastad. Sport on minu elu üks osa ja Sparta on nagu teine kodu. Kõige meeldejäävam hetk oli kindlasti Hardi Volmeri nukufilmi “Domestic Fitless” võtted. Kõige naljakam hetk pärineb samuti nukufilmi võtetelt, kui pidin mängima väikest titat, mähkmed jalas ja hantlid käes,” sõnab Ahti Jakson.

“Tänu Spartale on mul maailma parim jõutõstetiim ja kõige parem Elena Allikmäe! Sparta on teine kodu. Uhke on esindada sellist spordiklubi,” ütleb Liisa Peri.

“Sparta, minu koduklubi. Kôige vägevamad elamused saab spinnitrennist hr. Margus Miku juhendamisel. Tema huumor ja pühendumus… Sellest vôiks raamatu kirjutada. Ja pr. Tiina Mikk nagu emme, kes tibupoegi ôpetab. Ja muidugi naistesaun… kus nagu kanad ôrrel istutakse ja analüüsitakse kogemusi igas eluvaldkonnas. Tänud, Sparta!” kiidab Katrin Aare.

“Kuidas Spartasse tulin – kõrvalmajast läksin, sest selgus, et seal annab trenne ka super Rainer Rebane. Läksin proovitrenni, milleks osutus hoopis täiesti võõra Ennu Energy Flow ja nüüd sai kaks aastat täis, rõõmsalt. Suur tänu, Tiina, Signe, Enn, Rainer, Kristi ja ka Natalja, Susanna, Jekaterina, Elena ja Brigita!” naeratab Viktoria Korpan.

Sünnipäevapilte näeb SIIT!

Head Uudised GoodNews