1. Avaleht
  2. Sport
  3. Saskia Alusalu teritas uisud uueks hooajaks teravaks
Saskia Alusalu teritas uisud uueks hooajaks teravaks

Saskia Alusalu teritas uisud uueks hooajaks teravaks

Pyeongchangi taliolümpia kangelanna Saskia Alusalu alustab juba novembris uut kiiruisuhooaega ning loodab uue suurtoetaja abiga muuta treeninguid ja taastumist veelgi sujuvamaks.

Septembris on Alusalu Itaalias veel viimases ettevalmistuslaagris ja pärast seda järgnevad trennid Saksamaal ja Hollandis, mille käigus saab uisutaja teha jääl algavaks hooajaks viimast spetsiifilisemat ettevalmistust. Alusalut ootavad uuel hooajal võistlused Jaapanis, Poolas, Hollandis, Saksamaal, Norras ja USAs.

Kiiruisutaja seniseid püüdluseid on takistanud vähene rahastus ja tervikliku tugisüsteemi puudumine. Kui augusti alguses ei olnud Alusalul hooaja rahastusest veel pooltki koos, siis olukorda on leevendanud septembri alguses järgmiseks kaheks aastaks sõlmitud suursponsorleping krediidiandjaga Raha24.

„Uue toetaja leidmine enne algavat võistlushooaega katab aastas ühtekokku neli korralikku treeninglaagrit ning võimaldab mulle kõige olulisemat ehk kvaliteetseid, sportlikke tunde jääl,“ ütles Alusalu, kelle sõnul on pole kogu toetusraha veel siiski koos. „Kahtlemata on tegemist väga suure abiga, aga uute sponsorite otsimine jätkub ilmselt veel lähikuudelgi.“

„Saskia saavutused, seda nii Olümpial kui teistel maailmatasemel võistlustel, aga ka mastaabilt väiksematel Eestis toimunud spordisündmustel, on juba täna märkimisväärsed ning tema julgus ja tahe jõuda kiiruisutamises veel kaugemale, tekitas meis soovi teda sellel teekonnal veidi aidata,“ sõnas Raha24 esindaja Urmo Kokmann.