1. Avaleht
  2. Sport
  3. Sander Pärn on Eesti Juunioride autoralli meistrivõistluste uus liider
Sander Pärn on Eesti Juunioride autoralli meistrivõistluste uus liider

Sander Pärn on Eesti Juunioride autoralli meistrivõistluste uus liider

Foto: Timo Anis
Foto: Timo Anis

auto24 Rally Estonia raames sõidetud Eesti autoralli meistrivõistluste etapp oli ühtlasi ka selle aasta kolmandaks Eesti Juunioride autoralli meistrisarja etapiks. Tegu on sellel aastal käivitatud noortele mõeldud sarjaga, mille konkurents on äärmiselt tihe ja mille auhind võitjale on väärikas – minimaalselt osalemine 2015. aasta autoralli maailmameistrivõistluste etapil esiveoliste autode sarja ühel Shoot Out etapil. Peale auto24 Rally Estoniat ja kolmandat etappi sarjas, on esikolmik taas muutunud, uus liider on etapi võitnud Sander Pärn.

Ford Fiesta R2 autoga sõitnud Sander Pärn, kelle kaardilugejaks on James Morgan Wales’ist, võitis ka auto24 Rally Estonia Euroopa meistrivõistluste etapi kaheveoliste autode arvestuses. Eesti meistrivõistluste etapp sõideti auto24 Rally Estonia teise päeva katstete arvestuses ja Juunioride meistrisarja arvestuses jagatakse punkte ka katsevõitude osas. Pärn ja Morgan võitsid kuuest sõidetud katsest viis ja teenisid sellega väärtuslikud lisapunktid. Ralli lõppedes oli nende edu Sander Sinioru ja Annika Arneki (Ford Fiesta R2) ees oli 48,7 sekundit.

„Jälgisime Juunioride sarja konkurentide aegu laupäeval kogu aeg. Meie eesmärk oli samas ka teha hea esitus Euroopa meistrisarja etapil. Juunioride sarjas oleks tahtnud muidugi kõik kuus katset võita, kuid kahjuks pidime ühel Siniorule alla vanduma. Oleme nii ERC kaheveoliste kui Eesti Juunioride klassivõiduga väga rahul,“ rääkis sarja liidriks tõusnud Pärn.

Siniorg, kellele oli see esimeseks võistluseks peale Harju Rally õnnetust ja rangluumurdu, sai kirja esimese kiiruskatse võidu ja sellega ka ühe lisapunkti.

„Eks see oli meile peale pausi selline oma tempo leidmise ralli. Tunne oli üsna hea ja saime katsetel korraliku kiiruse üles. Kokkuvõtvalt saab öelda, et jäime kindlasti rahule,“ rääkis Siniorg.

Kolmanda koha sõitsid välja Roland Poom ja Taavi Udevald, kes on vahetanud autot, senine Citroen on vahetatud Ford Fiesta R2 vastu, etapi lõppedes oli nende kaotus võitjatele 1.47,5.

„Uus auto oli alguses ikka pisut harjumatu ja eesmärk oligi kindla peale see ralli lõpetada. Peale esimest hooldust oli tunne juba päris hea ja viimasel kahel katsel pingutasime juba päris kõvasti, sest Kelement hakkas järgi jõudma. Uue autoga poodiumile jõudmine oli meie jaoks väga hea tulemus,“ kommenteeris Poom.

Senised sarja liidrid Rasmus Uustulnd ja Imre Kuusk (Ford Fiesta R2) olid sunnitud ralli pooleli jätma peale esimest katset, kui teisel katsel nende autol tehnilise probleemi tõttu tagaratas alt ära tuli.

Eesti Juunioride autoralli meistrisarja uus liider on peale kolme etappi Sander Pärn (59 p), teine on auto24 Rally Estonial neljas olnud Kristen Kelement (55 p) ja kolmas Rasmus Uustulnd (45 p).

Eesti Juunioride autoralli meistrivõistlused on sellel aastal käivitatud sari noortele, mille arvestusse lähevad 17-25 aastased Eesti sportlased, kes osalevad Eesti autoralli meistrivõistlustel A, N, R või E-rühma kuni 1,6 liitrise mootoriga kaheveolise autoga. Sarjas sõidetakse DMACK rehvidega, mis muudab tingimused osalejatele võrdsemaks. DMACK rehvidega sõidetakse ka autoralli MM-sarjas Drive DMACK Fiesta Trophy sarjas, kuhu on eesmärk 2015. aastal minimaalselt üheks, Shoot Out etapiks saata ka Eesti Juuniorite rallimeister.

Hooaja neljandaks etapiks on Lätis sõidetav Kurzeme ralli, mis on ka Eesti autoralli meistrivõistluste etapp ja mis toimub 28.-30. augustil.

Head Uudised GoodNews