1. Avaleht
  2. Sport
  3. Samsung kingib taliolümpial osalevatele sportlastele nutitelefoni
Samsung kingib taliolümpial osalevatele sportlastele nutitelefoni

Samsung kingib taliolümpial osalevatele sportlastele nutitelefoni

Peagi algavate taliolümpiamängude valguses kingib Samsung kõigile osalevatele sportlastele Note8 nutitelefoni olümpiateemalise eriversiooni, sealhulgas saavad kingi kõik osalevad Eesti talisportlased. Lisaks sellele lõi ettevõte spetsiaalselt olümpiamängudele kaasaelamiseks mõeldud mobiilirakenduse, mida saab juba praegu alla laadida.

Telefoni erimudeleid valmis kokku üle 4000, mis jagatakse taliolümpial osalevatele sportlastele ning toetavale personalile. Seade on talvistest oludest inspireerituna kaetud valge klaasiga ning selle tagaküljel on kuldset värvi olümpiamängude logo. Samsung Note8 telefoni olümpiaversioon on oma omadustelt sama võimeks nagu sügisel esitletud mudel. Sellel on 6,3-tolline õhukeste äärtega Infinity Display ekraan ning S Pen pliiats, mida saab kasutada ekraanile joonistamiseks ning märkmete tegemiseks.

Lisaks telefonile on Samsungi, rahvusvahelise olümpiakommitee ning PyeongChangi organiseerimiskomiteega koostöös valminud rakendus PyeongChang 2018. Äpp on loodud eelkõige selleks, et kodudes oleks inimestel lihtsam mängudel toimuval silma peal hoida.

“Loodud äpp on kahtlemata hea lisa olümpiamängude jälgimise juurde – seda nii sportlase kui ka spordihuvilise vaatepunktist. Näiteks saab rakenduses oma riigi sportlastele virtuaalselt kaasa elada,” kommenteeris uudset lahendust Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Rakendus pakub reaalajas informatsiooni asetleidvate võistluste, võistlevate sportlaste ning medaliseisude kohta. Informatsioon uueneb lähtuvalt kasutaja asukohast. Seega kui kasutaja asub suusahüppevõistluse juures, pakub rakendus kõigepealt sellega seonduvat informatsiooni.

“Samsung on olümpiamänge toetanud juba 1988. aastast saadik. Toona toimusid taliolümpiamängud Jaapanis. Seega on igati loogiline areng, et mängudel osalejate kogemusse panustatakse ka seekord,” lisas Aasma, kelle sõnul on Samsungile oma koduriigi taliolümpiamängude korraldamisel toeks olemine südameasi.

Olümpiamängude jaoks valminud rakendust on võimalik tasuta alla laadida juba praegu nii iOS kui ka Android operatsioonisüsteemi kasutavate seadmetega ning seda saab kasutada inglise, korea, prantsuse, jaapani ja hiina keeles.

PeyongChang 2018 taliolümpiamängud Lõuna-Koreas algavad juba järgmisel nädalal, 9. veebruaril ning kestavad kuni 25. veebruarini. Eestist osaleb mängudel 22 sportlast.

Head Uudised GoodNews