1. Avaleht
  2. Sport
  3. Riigikogu liikmed moodustasid jalgrattasõprade toetusrühma
Riigikogu liikmed moodustasid jalgrattasõprade toetusrühma

Riigikogu liikmed moodustasid jalgrattasõprade toetusrühma

Riigikogus moodustatud rühma eesmärgiks on aidata ka seadusandlikul tasemel kaasa sellele, et jalgrattaga liiklemine oleks üle kogu Eesti ohutum ja mugavam.

Toetusrühma esimehe Raimond Kaljulaidi sõnul on toetusrühma moodustamine oluline kolmel põhjusel. „Jalgratas on erakordselt keskkonnasõbralik liikumisvahend ja mida enam kasutatakse isikliku auto kõrval alternatiivseid liikumisviise, seda tõenäolisemalt saavutame kliimaeesmärgid,“ ütles ta.

Teise eesmärgina tõi ta esile, et kui linnad on jalakäija-, jalgratta- ja ühistranspordisõbralikud, siis vähenevad ka leibkondade kulutused. „Paljud pered ei pea enam tingimata isiklikku autot omama ja säästavad aastas tuhandeid eurosid, mis kuluksid autoliisingule, kindlustusele, kütusele ja hooldusele,“ selgitas Kaljulaid.

Kolmas põhjus on Kaljulaidi sõnul kasu tervisele. „Meie tervisenäitajad, eriti laste vähene liikumine, on murettekitavad. Selle trendi muutmiseks on vaja muuta jalgsi ja rattaga liiklemine ohutumaks ja mugavamaks.“

Kaljulaid lisas, et rühma eestvedajatel on edasiste sammudena mõtteid seadusandlikest algatustest.

Toetusrühma liikmed

Toetusrühma aseesimees on Jaak Juske, rühma kuuluvad ka Riina SikkutIvari PadarJevgeni OssinovskiIndrek SaarMart Võrklaev ja Helmen Kütt.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

Head Uudised GoodNews