1. Avaleht
  2. Sport
  3. Restoranide heategevusliku jalgpalliturniiri võitis Kamikadze Grill
Restoranide heategevusliku jalgpalliturniiri võitis Kamikadze Grill

Restoranide heategevusliku jalgpalliturniiri võitis Kamikadze Grill

Nädalavahetusel peetud ja juba üheksandat korda toimunud kokkade ja restoranitöötajate heategevuslikul jalgpalliturniiril Chefs’ Cup tuli võitjaks Gruusia restoran Kamikadze.

Sel aastal võtsid Eesti Jalgpalli Liidu sisehallis omavahel mõõtu 15 restorani ja söögikohta. Juba teist aastat järjest pidi VLND Burgeri meeskond finaalis alla vanduma. Kui eelmisel korral võitis Grand Holm Marina, siis sel aastal oli finaalis võidukas Kamikadze Grill. Võidukarika andis üle Eesti Pimedate Liidu juht Jakob Rosin.

Chefs’ Cupi põhilisi eesmärke lisaks sportliku elamuse pakkumisele on läbi aastate olnud heategevus. Sel korral otsustati koostöös Eesti Pimedate Liiduga toetada Tartu Emajõe kooli. Seal õpivad ka nägemispuudega õpilased ja olulisel kohal on ka nii-öelda toimetulekuoskuste õpetamine, sealhulgas toidu valmistamine kooli õppeköögis. Heategevusliku loteriiga, kus loosirattas olid osalenud restoranide kinkekaardid ja turniiri toetajatelt välja pandud auhinnad, koguti koolile uute sööginõude ja koolisöökla jaoks vajaliku blenderi ostmiseks 1210 eurot.

Eelnevatel aastatel on turniir heategevusliku loteriiga aidatud Lauka, Rosma, Kihnu, Valjala ja Koigi koole, Kuressaare Ametikooli kokandusõpilaste praktikat Taanis ja samuti Toidupanka.

Restoranikogukonnas populaarse turniiri peakorraldaja Peeter Piheli sõnul on Chefs’ Cup üks väheseid restorahvale mõeldud üritusi, kus kogukonnal on võimalik aasta jooksul kokku saada. „Lisaks sõbralikule pallimängule on meie eesmärk olnud maailma kasvõi pisutki paremaks muuta ja usun, et ka sellisest väikesest panusest on nendele koolidele, mida oleme varasemalt toetanud, kui ka Tartu Emajõe Koolile abi,“ lausus Pihel.

Turniiril osalesid: VLND burger, Restaurant Tchaikovsky, Siigur Restaurants, Fotografiska Tallinn, Restoran Senso, restoranide Moon, Kolm Sibulat ja Mantel & Korsten ühistiim, Restoran Taju ja Poke Bowli ühistiim, Restoran Wicca, La Bottega ja Karjase Saia ühistiim, Reval Café ja R12 ühistiim, Restoran Puri, restoranide Lee ja Lore ühistiim, Kamikadze Grill, Must Puudel, Restoran Jälg.

Turniiri toimumist toetasid suurtoetaja Farwell, Eesti Jalgpalli Liit, Brillare, Fotografiska Tallinn, Balsnack, Tere Piim, Big Green Egg Eesti, Svensky Kaubanduse AS, Mjuk Kombucha, Paper Mill Coffee, Öun Drinks, My Fitness, Toidunaut, Fruit Xpress.

Turniir jäi eelmisel aastal olude sunnil ära.

Head Uudised GoodNews