1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ratastoolisportlased kingivad vabariigi aastapäeval Eestile põneva spordisündmuse
Ratastoolisportlased kingivad vabariigi aastapäeval Eestile põneva spordisündmuse

Ratastoolisportlased kingivad vabariigi aastapäeval Eestile põneva spordisündmuse

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval 24. veebruaril kaitsevad möödunud aasta ratastoolitennise Baltic Team Cup karikavõitjad Eestisse toodud tiitlit, astudes karikasarja käesoleva aasta esimesel turniiril Tallinnas taas vastamisi lõunanaabrite parimate ratastoolitennisistidega. Laupäeval toimuvale võistlusele eelneb 2-päevane rahvusvaheline võistluslaager, mis toob üle Eesti kokku kõik ratastoolitennisistid.

Eesti Invaspordi Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul on eelolev üritus Eesti ratastoolitennise jaoks harukordne võimalus. “Nii kõrge tasemega rahvusvahelist invaspordisündmust õnnestub Eestis harva korraldada. Eriliselt teeb rõõmu see, et saime selle võimaluse just juubeliaastal ning täpselt Eesti sünnipäeval. Meie eesmärk on, et liikumiserivajadustega aktiivsete inimeste hulk Eestis aina kasvaks. Eelolev rahvusvaheline spordisündmus aitab sellele kindlasti kaasa, et Eestis oleks veelgi rohkem tervisesporti harrastavaid liikumiserivajadusega inimesi,” sõnas Rainer Vakra.

Vakra lisas, et tennis on tänuväärne spordiala, kus erivajadusega liikumisharrastajad saavad mängida koos tavasportlastega ning ratastoolisportlased ei pea oma spordis teistest eralduma.

Võistluse suurtoetaja abivahendikeskuse Invaru juhatuse liige Kadri Tiido sõnas, et tänapäevased abivahendid avavad erivajadustega inimestele palju võimalusi. “Meie ratastoolisportlased on imetlusväärne näide, kuidas ratastoolis täisväärtuslikku elu elada. Oma igapäevatöös näeme, et kui inimene saab selle kogemuse, millist naudingut spordiharrastamine talle tänu kaasaegsetele abivahenditele pakub, kaovad tema jaoks piirid ja avanevad uued võimalused. Oluline on, et julgetaks tulla ja teha ning toimuv rahvusvaheline võistluslaager just seda meie liikumiserivajadustega inimestele pakubki. Meil on rõõm toetada inimeste aktiivsust ja liikumist,” selgitas Tiido.

Rahvusvaheline 2-päevane võistluslaager toimub 22.-23. veebruaril Rocca al Mare tennisekeskuses. Kohale on oodata kümneid Eesti ratastoolitennisiste, kelle paljude jaoks on see esmakordne võimalus treenida rahvusvahelise treeneri käe all. Eesti sportlasi asub treenima belglasest treener Ronny Van Langendonck. Aktiivsed ratastoolitennise mängud toimuvad mõlemal päeval kell 10-12 ja 13.30-15.

Treeninglaagrile järgneb Baltic Team Cup Tallinna turniiri võistluspäev 24. veebruaril. Rocca al Mare tennisekeskuses astuvad võistlustulle Balti riikide ratastoolitennisistid. Kolme riigi parim mees- ja naiskond selgitatakse kell 12.00 algaval võistluspäeval.

Kutsume ajakirjanikke põnevat ratastoolitennise spordisündmust jälgima ja kajastama.

Tegemist on iga-aastase Baltic Team Cup võistlusega, mis toimub läbi aasta kolmes riigis. Veebruaris võisteldakse Tallinnas, suvel Vilniuses ja aasta lõpul Riias. Möödunud aastal tõid turniiri karikavõidu koju Eesti sportlased. Sel korral on Tallinna etapil taas meie meeskonna soov vastased alistada ja vabariigi aastapäeval Eestile etapi võit kingituseks tuua.

Baltic Team Cupi Tallinna etapil astuvad võistlustulle Eestist Viljar Villiste, Urmo Voogla, Mait Mätas, Kristi Viisimaa, Liis Simmul ja Signe Falkenberg. Ratastoolitennise treener on Alar Milk, kes on ühtlasi ka võistluste peakohtunik.

Eestis alustati ratastoolitennise mängimisega 2010. aastal. Lätis ja Leedus on ala harrastatud oluliselt kauem. Ratastoolitennist mängitakse spetsiaalsetes tennisemängu ratastoolides, mille rattad on paremaks ja kiiremaks manööverdamiseks seatud suure kaldenurga alla. Eestis on ratastoolitennise arendamisesse andnud suure panuse Eesti Tennise Liit ja erinevad tennisekeskused. Baltic Team Cupi Tallinna etappi ja võistluslaagrit toetavad abivahendikeskus Invaru, Tallinna Vesi ja Tallinna linn ning erinevad ettevõtjatest annetajad.

Head Uudised GoodNews