1. Avaleht
  2. Sport
  3. Rahvusvaheline sulgpalliturniir Yonex Estonian International 2014 toob Eestisse olümpiamedalisti
Rahvusvaheline sulgpalliturniir Yonex Estonian International 2014 toob Eestisse olümpiamedalisti

Rahvusvaheline sulgpalliturniir Yonex Estonian International 2014 toob Eestisse olümpiamedalisti

yei12quse_1389.-12. jaanuarini 2014 toimub Tallinnas Kalevi Spordihallis viiendat korda Euroopa karikasarja etapp sulgpallis Yonex Estonian International.

Estonian International turniiril osalevad Euroopa tippmängijad, kokku 220 mängijat 27 riigist. Suurimate koondistega saabuvad Prantsusmaa, Venemaa ja Soome. Turniir auhinnafondiga 5000 US dollarit kuulub Rahvusvahelise Sulgpalliföderatsiooni võistluskalendrisse. Eesti Sulgpalliliidu presidendi Karol Kovaneni sõnul on tegemist siinse sulgpallielu aasta tippsündmusega: „Euroopa karikasarja etapi toimumine juba viiendat korda ja kasvav osalejate arv näitavad, et turniir on saavutanud endale sulgpallimaailmas kindla koha. Eesti sportlaste jaoks on võistlus hea võimalus kodupubliku ees mõõtu võtta Euroopa konkurentidega.“

Meeste üksikmängus soovib võidu viimaks koju jätta Eesti esinumber Raul Must (maailma edetabelis BWF 80.), kes on turniiritabelis kolmanda asetusega. Musta peamised konkurendid ja parimate asetustega on Soome esireketid Ville Lang (BWF 34) ning Eetu Heino (BWF 76). Must, kes on kahe korral mänginud koduse turniiri finaalis, on pidanud just tunnistama kolmekordse Estonian International võitja Langi paremust.

yei12quse_146Naiste üksikmängus alustavad põhiturniiril kaks Eesti mängijat – Laura Vana (BWF 155) ja Karoliine Hõim (BWF 185). Turniiril esimese asetusega on eelmise aasta võitja noor taanlanna Line Kjaersfeldt (BWF 57).

Kõige tituleeritum võistleja Estonian Internationalil on Londoni 2012.a olümpiamängudel naispaarismängus pronksmedali võitnud Nina Vislova. Vislova asub võistlustulle nii paaris-, kui segapaarismängus, kus omab mõlemas mänguliigis oma paariliste Anastasia Chervaykova ja Vitalij Durkiniga esimest asetust.

Eesti meesmängijatest loodavad läbi kvalifikatsioonimängude põhiturniirile pääseda viis mängijat eesotsas Eesti teise numbri Rainer Kaljumäega. Naisüksikmängus asuvad kohta põhiturniiri tabelis püüdma veel noorte vanuseklassi kuuluvad mängijad, eesotsas tänavu kõigis kolmes mänguliigis noortemeistriks tulnud Kristin Kuubaga. Eesti võistlejad osalevad ka paarismängudes ja segapaarismängus.

Võistluse kvalifikatsiooniturniir toimub 9. jaanuaril, põhiturniiri mängud peetakse 10. jaanuaril. Laupäeval, 11. jaanuaril mängitakse veerandfinaalid ja poolfinaalid, pühapäeval 12. jaanuaril toimuvad kõikide mänguliikide finaalid.

Võistlustel osalejatega on võimalik tutvuda SIIN!

Võistluste tabelid ja ajakava avaldatakse 6. jaanuariks.

Head Uudised GoodNews