1. Avaleht
  2. Sport
  3. Rahvusraamatukogus saab näha väljapanekut taliolümpia ajaloost
Rahvusraamatukogus saab näha väljapanekut taliolümpia ajaloost

Rahvusraamatukogus saab näha väljapanekut taliolümpia ajaloost

Foto: Eesti Rahvusraamatukogu
Foto: Eesti Rahvusraamatukogu

Rahvusraamatukogu tervitab algavaid taliolümpiamänge Sotšis väljapanekuga “Taliolümpia – 90 aastat esimestest mängudest”.

7. veebruarist avatud olümpianäitus algab fuajees ning jätkub viiendal ja seitsmendal korrusel.

Rahvusraamatukogu kogudest on näitusel olümpiateemalised raamatud, lisaks eksponeeritakse Eesti Panga olümpiamünte, Eesti Posti olümpiamarke, Montoni Torino, Vancouveri ja Sotši taliolümpia rõivakollektsioone.

Eesti Spordimuuseum andis näitusele Lillehammeri, Nagano ja Albertville´i taliolümpia rõivaid, Eesti sportlaste isiklikke esemaid nagu Jaak Mae jope, Eveli Saue suusamüts ja rinnanumber. Kohal on ka maskotid – Lillehammeri Hakon ja Kristin ning Torino jääkuubikud Gliz ja Neve.

Viiendal korrusel saab vaadata Eesti Olümpiakomiteelt saadud olümpialiikumist tutvustavaid filme ja jälgida Sotši olümpiamängude ülekandeid. Samas on lehitsemiseks ja lugemiseks valik Hoiuraamatukogust toodud olümpiaraamatuid, mida külastaja võib soovi korral kaasa võtta. Seitsmendal korrusel tutvustatakse Rahvusraamatukogus leidvate trükiste põhjal kunagist taliolümpialinna Innsbrucki ning teisi suusakuurorte nagu Garmisch-Partenkirchen Saksamaal ja St. Moritz Šveitsis.

Näitus jääb avatuks 28. veebruarini.

Head Uudised GoodNews