1. Avaleht
  2. Sport
  3. TALIUJUMINE PIRITAL I Pirita võõrustab taliujumise etappi
TALIUJUMINE PIRITAL I Pirita võõrustab taliujumise etappi

TALIUJUMINE PIRITAL I Pirita võõrustab taliujumise etappi

Laupäeval, 12. novembril algusega kell 11 toimub Pirita Spordikeskuse väliujulas Pirita taliujumise etapp. Treeningvõistlusele on oodatud nii pikaaegsed kui ka värskelt alustanud harrastajad.

Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit usub, et Pirita on ideaalne koht viimaseks treeningvõistluseks enne 2. ja 3. detsembril toimuvat taliujumise festivali – Iceswim Festival, mis leiab aset Admiraliteedi basseinis. „Tervitan soojalt kõiki osalejaid ja kutsun ujuma ka neid, kes veel lõplikku otsust teinud pole. Saladuskatte all võin öelda, et ka mõni Pirita linnaosa valitsuse esindaja on vette minemas,“ sõnas Saarniit. „Jahedas vees ujumine ja suplemine on arendav väljakutse nii kehale kui ka vaimule. Tegevus, mis viimastel aastatel on eestlaste seas aina rohkem harrastajaid leidnud. Pole võimatu, et taliujumine on peagi sama populaarne kui discgolf või tervisejooks,“ avaldas linnaosavanem lootust.

Harku taliujumise etapist. Foto: Albert Truuväärt

Pirita taliujumise etapi korraldusmeeskonna liige Erkki Kasenurm rääkis, et Pirita jõe väliujulas toimuv üritus ühendab nii Pirita talisuplejaid kui ka teisi harrastajaid üle Eesti. „Ürituse eesmärk on pakkuda talisupluse kogukondadele sportlikku meelelahutust ning kasvatada tervislikke eluviise harrastavaid inimesi,“ rääkis Kasenurm ning lisas, et Pirita taliujumise distantsid on harrastajatele võimetekohased, kohal on ka juhendajad, kes aitavad vajadusel võistlejatel kohaneda. Lisaks võistlusdistantsidele on võimalus ka tunni jooksul harjutada ujumist nii-öelda avatud basseinis.

Pirita taliujumise etapi põhidistantsid on 25 meetrit rinnuli, 50 ja 25 meetrit vabatehnikas ning teateujumine (4×25 meetrit vabatehnikas). Arvestus toimub eraldi naistele ja meestele vanusegruppide kaupa. Autasutamine toimub Eestis välja kujunenud vanuseklasside järgi. Pärast võistlust on võimalus soojendada end Pirita Spordikeskuse saunades.

  • Stardimaks on 10 eurot ala kohta. Võistlustele registreerumise viimane päev on 11. november kell 23.59. Täpne juhend ürituse kohta, mh riietus ja reeglid, on leitav siit.
  • Registreerida saab Iceswim kodulehel.
Head Uudised GoodNews