1. Avaleht
  2. Sport
  3. Pealinna õpilased said Eesti Olümpiakomiteelt kingiks 150 paari uiske
Pealinna õpilased said Eesti Olümpiakomiteelt kingiks 150 paari uiske

Pealinna õpilased said Eesti Olümpiakomiteelt kingiks 150 paari uiske

Eesti Olümpiakomitee kinkis projekti „EOK tuleb kooli“ raames Tallinna linnale 150 paari uiske, kui Härma staadionil avati Eesti ainsa täismõõtmetes kunstkülmutusega kiiruisustaadioni uisuhooaeg.

Uisud andsid pidulikul tseremoonial Tallinna abilinnapeale Vadim Belobrovtsevile ja Lasnamäe linnaosa vanema kohusetäitjale Anu Ausale üle Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa ja olümpiapronks Allar Levandi. Tseremoonia kulmineerus Lasnamäe Vene Gümnaasiumi kooliõpilaste, Tallinna ja EOK esindajate värsketel uiskudel sõidetud auringiga. Kingitud uisud on mõeldud kasutamiseks eelkõige koolide kehalise kasvatuse tundide läbiviimiseks ja nende kasutamise eest koolidelt tasu ei küsita.

Vadim Belobrovtsev hindab projekti „EOK tuleb kooli“ väga vajalikuks. „On hea meel, et Eesti spordi katusorganisatsioon panustab lisaks Eesti tippspordi arendamisele ka spordi järelkasvu ja liikumisharrastuse edendamisse. Mitmed spordialad, teiste seas uisutamine, eeldavad spetsiifilise spordivarustuse olemasolu. Projekt „EOK tuleb kooli“ on tõhusaks abiks, et muuta uisutamisega tutvumine ja sellega tegelemine paljude Eesti ja ka Tallinna koolinoorte jaoks kättesaadavamaks. Loodan, et pikemas perspektiivis on sellel positiivne mõju ka Eesti uisualade sportlikule tasemele,“ rääkis Belobrovtsev.

Ta lisas: „Tänane pidulik tseremoonia haakub suurepäraselt ka ees ootava talvehooajaga, mille tähthetkeks on Tallinnas toimuvad iluuisutamise Euroopa meistrivõistlused. Kutsun kõiki üles suursündmusele kaasa elama ja leidma hetki sportlike talverõõmude nautimiseks Tallinna uisuplatsidel.“

Urmas Sõõrumaa sõnul puudutab liikumine kõiki eestimaalasi, kuid kõige tähtsam grupp on koolinoored. „Kui koolieas tekib harjumus tervise nimel spordiga tegeleda, siis seda harjumust järgitakse terve elu. Soovin, et te naudiksite nendel uiskudel sõitmist. Mida kiiremini nad läbi kuluvad, seda paremini nad eesmärki täidavad!”

Härma staadioni uisuring jääb koolipäevadel peamiselt Lasnamäe Vene Gümnaasiumi ja teiste piirkonnas asuvate koolide õpilaste kasutusse.

Head Uudised GoodNews