1. Avaleht
  2. Sport
  3. PANE ENNAST PROOVILE! Osale Teletorni trepijooksul maailma tippudega!
PANE ENNAST PROOVILE! Osale Teletorni trepijooksul maailma tippudega!

PANE ENNAST PROOVILE! Osale Teletorni trepijooksul maailma tippudega!

Foto: Kaido Haagen Allikas: Teletorn
Foto: Kaido Haagen
Allikas: Teletorn

5. aprillil toimub Tallinna Teletornis traditsiooniline trepijooks, mida korraldatakse Teletorni taasavamise aastapäeva puhul juba 4. aastat järjest. Kuna Teletorni trepijooks kuulub alates 2014. aastast Premium Racevõistlusena maailma trepijooksude karikasarja ning  WFGT  (World Federation of Great Towers) Towerrunning Challenge nimistusse, on ka tänavu Tallinnasse tulemas parimad trepijooksjad üle maailma.

„Eelmise nädala lõpus peeti Dohas esimest korda maailmameistrivõistlused trepijooksus, mille võitis poolakas Piotr Lobodzinski, kes tuli esimeseks ka eelmise aasta Teletorni trepijooksul – ehk siis meie võistlusele tuleb osalema trepijooksu hetke absoluutne tipp,“ sõnas Teletorni trepijooksu peakorraldaja Valdo Jahilo.  „Naistest on tulemas maailma edetabeli teine number ja 2014. aasta Teletorni  jooksu võitja  tšehhitar Lenka Svabikova, kellele lubas tugeva lahingu anda eestlanna Kaisa Kukk, et karikas endale napsata. Eesti meestest on stardis eelmise aasta kiireim eestlane Aleksander Andre, kes on siiani ka kõikidest avatud trepijooksu treeningutest osa võtnud.“

Eestikeelsed jooksuhuvilised saavad end registreerida ja kogu vajamineva info kodulehelt www.trepijooks.ee, mis töötab veebikaubamaja põhimõttel – tuleb valida huvipakkuv toode (ehk etapp) ja vanuseklass ning stardikoht sinna soetada. Veebis eelregistreerimine lõppeb laupäeval, 4. aprillil kl 16.00

Start trepijooksule antakse kl 10.30. Kl 12.15 antakse start naiste eliidile ning kl 12.55 alustab meeste kuum grupp.

Lisaks on Teletorni jooks ka meie kodumaise trepijooksusarja Tallinna Tõusujooksud 2015 finaalvõistluseks.

Absoluutarvestuse kiirem mees ja naine saavad auhinnaks 400 eurot ja karika, kiireim eesti mees ja naine saavad auhinnaks jooksutossud (Jooksueksperdilt).

Tallinna Teletorn (www.teletorn.ee) on ringhäälingu saadete edastamiseks ehitatud hoone, mis on Eesti kõrgeim ehitis – torni kõrgus on 314 meetrit. Sihtasutuse Tallinna Teletorn eesmärk on kvaliteetsete turismi-, kultuuri- ja vaba aja teenuste pakkumine Tallinna Teletornis ning Teletorni turundamine rahvusvahelise vaatamisväärsuse ja elamusturismi sihtkohana. Rekonstrueeritud  Teletorn taasavati 4. aprillil 2012. Tallinna Teletorn on The World Federation of Great Towers’i liige. Külasta Teletorni Facebooki lehekülge  www.facebook.com/teletorn.

Head Uudised GoodNews