1. Avaleht
  2. Sport
  3. PALJU ÕNNE I Tõnu Nurm tuli meesultraveteranide rogaini maailmameistriks
PALJU ÕNNE I Tõnu Nurm tuli meesultraveteranide rogaini maailmameistriks

PALJU ÕNNE I Tõnu Nurm tuli meesultraveteranide rogaini maailmameistriks

Rogaini maailmameistrivõistlused peeti 27.-28. juuli Püreneede mäestikus Kataloonia ja Prantsusmaa piiril La Molina mägisuusakeskuses. Osavõtjate arv oli rekordiline – ligi 400 võistkonda enam kui 850 võistlejaga 32 riigist -, mis annab tunnistust nii rogaini populaarsuse kasvust kui ka osalejate geograafia laienemisest.

Rogaini näol on tegemist võistkondliku valikorienteerumisega, millel on väga pikk kontrollaeg – klassikaliselt 24 tundi. Selle aja jooksul proovitakse koos oma võistkonnaga liikudes läbida nii palju kontrollpunkte, kui võimalik.

Võistlusrada oli füüsiliselt väga nõudlik ning kõikide kontrollpunktidega rajavariandi läbimine oleks nõudnud summaarselt ligi 9000 tõusumeetrit. Võistlusmaastikul varieerusid kõrguste vahed ca 1500 meetrist 2500 meetrini. Kui Euroopat on viimastel päevadel kimbutanud palavus, siis Püreneed kostitasid võistlejaid esimesel võistluspäeval äikese, jaheda vihma ja kohati ka rahega. Nõudlikele oludele vaatamata tõestasid MMil osalenud eestlased, et rogain on jätkuvalt Eesti orienteerumise paraadala, kus tiitlivõistlustelt ei tulda tagasi tühjade pihkudega.

Tänavused rogaini maailmameistrid põhiklassis on Timmo Tammemäe ja Rain Seepõld.
Meessuperveteranide klassis sai hõbeda Antti Roose koos Tiit Taliga.  Naissuperveteranide klassis saavutasid  Saima Värton ja Reet Johanson 4.koha.

Meesultraveteranide klassis  tuli esmakordselt maailmameistriks Tõnu Nurm koos Johannes Tasa ja Arvo Kivikaga. Tõnu on nüüd rogaini MMidelt kogunud neli medalit – eelnevalt on võidetud kolm hõbemedalit.

Head Uudised GoodNews