1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. Otepäälased tegid nädalaga ligi 20 miljonit sammu
Otepäälased tegid nädalaga ligi 20 miljonit sammu

Otepäälased tegid nädalaga ligi 20 miljonit sammu

Aprillist alustas Otepää vallas kogukonna liikumise sari „Otepää liigub“. Korraldajad olid meeldivalt üllatunud vallarahva suurest huvist, kuna nädala ajaga on tehtud ligi 20 miljonit sammu.

Esimese viie päevaga liitus üleskutsega 125 inimest, kellel kokku õnnestus liikuda looduses üle 10 miljoni sammu. Nädalaga on tehtud juba ligi 20 miljonit sammu.

„Otepää liigub“ toimub Otepää valla mängude raames. „Viirusest tingitud piirangute tõttu oleme pidanud tegema palju muudatusi algsetes plaanides. Kevade tulekuga hakkab rahvas kindlasti rohkem õues liikuma, soovisime seda veel omalt poolt innustada. Mis meid liikumissarjaga seoses tõeliselt üllatas, oli see, kui palju rahvas õues viibib ja armastab looduses liikumist,“ selgitas mängude korraldaja Ago Arro.

Aprillis pidanuks toimuma suur teatejooksuvõistlus, kehtiva olukorra tõttu tuli see aga edasi lükata. Nüüd saavad kõik vallakodanikud liikuda omaette, omas tempos ja oma sammud kirja panna ning sellega anda panuse kogukonna lõppskoorile vallamängude arvestuses. Sammudearvestus käib omalaadse rakenduse Yu Muuv abil, mis on eestlaste loodud liikumisrakendus kogukondadele.

„Otepää kogukond on rakenduse väga hästi omaks võtnud. Ka enamik vallavalitsuse töötajaid on juba rakenduse telefoni laadinud ja kogub usinalt samme. Julgustan kõiki jätkuvalt liikumissarjaga liituma!“ sõnas valla spordispetsialist Tanel Allas.

See, millises mahus Otepää valla inimestele meeldib õues liikuda, on hämmastanud ka suurimaid optimiste. Näiteks kõige tublim mees suutis viie päevaga liikuda ligi 170 000 sammu, mis teeb keskmiselt 34 000 sammu päevas. Korraldajate soovitus on siiski liikuda 10 000 sammu päevas, see peaks andma hea enesetunde ja hoidma tervist.

„Otepää liigub“ esimene vaheetapp kestab 1.-30. aprillini. Sarja toetavad Eesti Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp ja Otepää vald. Auhinnad panevad välja Tartu Mill, Ugandi Resto ja Otepää lihatööstus Edgar.

Head Uudised GoodNews