1. Avaleht
  2. Sport
  3. Otepääl toimuval laskesuusatamise EMil osaleb 36 riiki
Otepääl toimuval laskesuusatamise EMil osaleb 36 riiki

Otepääl toimuval laskesuusatamise EMil osaleb 36 riiki

Tehvandi staadion Foto: otepaa.biathlon.ee
Tehvandi staadion
Foto: otepaa.biathlon.ee

Selle aasta 28. jaanuaril Otepääl algavatel IBU Laskesuusatamise  Euroopa meistrivõistlustel võistlevad sportlased 36st riigist.

Kohal on biathloni tippriikide Saksamaa, Prantsusmaa, Venemaa, Ukraina, Valgevene, Tšehhi, Austria ja Norra laskesuusatajad.

Eesti koondis soovib üles rivistada igasse starti maksimum arvu sportlasi, kes jaotuvad juuniorite, meeste ja naiste võistluste vahel. Sama on teinud ka põhjamaade Soome ja Rootsi, ülejäänud Baltimaade, Poola, Venemaa, Šveitsi, Ukraina ja Kasahstani alaliidud. Ühtekokku üle 500 sportlase ja meeskonnaliikme saabumisega muutub talvepealinn rahvusvaheliseks laskesuusamekaks.

Kuigi on teada Eestisse tulevat laskesuusatajate üldarv, ei ole veel üles antud konkreetseid nimesid, kes hakkavad püüdma kõige säravamat medalit. Nimeline registreerimine on teada kaks nädalat enne võistluste algust.

IBU Otepää Laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlused toimuvad 28. jaanuarist 3. veebruarini 2015. Osalevad nii mees- ja naisjuuniorid, naised ja mehed. Võistluspaigaks on Tehvandi Spordikeskuse staadion, kuhu pealtvaatajad saavad tulla tasuta kaasa elama. Võistluste pidulik avamine toimub 27. jaanuaril kell 19.30 Tehvandi lasketiiru staadionil.

Head Uudised GoodNews