1. Avaleht
  2. Sport
  3. Otepää valla mängude hooaeg algab kettagolfiga
Otepää valla mängude hooaeg algab kettagolfiga

Otepää valla mängude hooaeg algab kettagolfiga

Otepää valla mängude uue hooaja avapauk antakse 18. septembril kettagolfivõistlusega, mis seekord peetakse Kuutsemäe kettagolfirajal.

Sel hooajal on kavas oma kindla koha leidnud kettagolf, orienteerumine, mälumäng ja rahvalemmik Otepää Winterplaces. Sel aastal lisanduvad uute aladena loodetavasti laskesuusatamine, viskamismäng mölkky ja petank. Kindlasti tuleb veel üllatusi. Esialgsed plaanid näevad ette kuni 11 etapi korraldamist. Lõpuüritusena toimub sportlik perepäev.

„Otepää valla mängud läksid eelmisel hooajal väga hästi käima ja huvi liikumisürituste vastu on jätkuvalt suur,“ märkis Otepää vallavalitsuse spordispetsialist Tanel Allas. „Nagu eelmisel hooajal, siis ka seekord on eesmärk taaskord võistlusi korraldada Otepää valla erinevates ilusates kohtades. Vallas on väga palju ägedaid kohti ja püüame neid ka vallarahvale lähemale tuua.“

Mängudele on oodatud endiselt kõik Otepää valla elanikud ja valda registreeritud ettevõtete töötajad. Korraldajad julgustavad just ettevõtete töötajaid kaasa lööma ja loodavad, et osalema tuleb palju erinevaid sõpruskondi. Kui küla esindamiseks peab olema kindlasti külaterritooriumi elanik või lähisugulane, siis sõpruskonna saavad kokku panna erinevate külade inimesed ja näiteks ka Otepää linna elanikud ning miks ka mitte korteriühistute meeskonnad. Sellest aastast on oodatud osalema rohkem noori osavõtjaid, kuna sellel aastal on noortele tehtud omaette võistlusklass. Laste/noorte võistlusklassis saavad noored mõõtu võtta omavanustega. Lisaks muudeti punktiarvestust ja ühe võistkonna 25 osaleja limiiti tõsteti 35 peale.

„Paljud on minu käest küsinud, et miks ma neid võistlusi korraldan. Peamine eesmärk on siiski pakkuda Otepää valla elanike sportliku ja meelelahutusliku kokkusaamise võimalust,“ ütles Otepää valla mängude peakorraldaja Ago Arro. „Sellised ettevõtmised on minu silmis parimad kogukonna ühendajad. Nagu kõik need aastad spordikorralduse juures, on need naeratused ikka need, mis toovad endale ka naeratuse näole.“

1. septembrist alustas ka uut hooaega „Otepää liigub“. Liikumissarja peamine eesmärk on pakkuda Otepää valla inimestele regulaarset füüsilise aktiivsuse motivatsiooni. „Paljudele eestlastele meeldib ikka olla naabrist parem või vähemasti saada endale igapäevaselt kinnitust, et küll ma olen tubli ikka. Teine pool on see, mis tuletaks inimestele meelde, et pikad päevad kontorilaua taga või lastega kodus askeldamist võiks päädida väikese vaheldusega ehk siis leida ka aeg iseendale. See on kvaliteetaeg, kus võetakse tunnike või paar iseenda ja oma mõtetega,“ selgitas Ago Arro. Kogu hooaja suurimaks eesmärgiks on korraldajad seadnud miljard sammu. Eelmine hooaeg näitas, et see on täiesti reaalne, kui kolme kuu jooksul saadi ligi 328 miljonit sammu kogutud.

Sel aastal on lisandunud mängudele uusi toetajaid, nagu UPM Kymmene Otepää või Maiasmokk, kes rõõmustab väikese magusaga kõiki tublisid võistlejaid. Jätkatakse ka seniste toetajatega, nagu Tartu Mill, Otepää Lihatööstus ja Ugandi Resto. Sel aastal ei ole igal etapil nii suures mahus karikaid plaanis välja panna, korraldajad püüavad rõhuda erilistele auhindadele. Hooaja kokkuvõttes on parimatele siiski ette nähtud suured karikad ja auhinnad toetajatelt.

Mänge ja liikumissarja korraldab MTÜ Otepää Sport koostöös Otepää vallavalitsusega.

Head Uudised GoodNews