1. Avaleht
  2. Sport
  3. Otepää Rattamaraton toimub tänavu juba 18. korda
Otepää Rattamaraton toimub tänavu juba 18. korda

Otepää Rattamaraton toimub tänavu juba 18. korda

Fotod: Liis Kipper

Otepää Rattamaraton toimub tänavu juba 18. korda MAPRI Ehitus 18. Otepää Rattamaraton on pikkade traditsioonidega maastikurattavõistlus. Käesoleval aastal toimub see 18. korda ja kuulub Eesti suurimasse rattamaratonide sarja Estonian Cup, olles sarja eelviimane, 7. etapp.

MAPRI Ehitus 18. Otepää Rattamaraton toimub 19. ja 26. augustil 2017. a Otepääl ja selle ümbruses. Start ja finiš asuvad Tehvandi Spordikeskuses. Võimalik on valida kahe põneva ja kauneid loodusvaateid pakkuvate distantsi vahel: maraton – 61km ja poolmaraton – 28km.

26.augustil toimuv maratoni 61km distants pakub ratturitele korraliku väljakutse Otepää ümbruse mägedel ja metsaradadel. See sobib nii harrastajale kui võidusõitjale ning 28km poolmaraton sobib ideaalselt kõigile neile, kes tunnevad rõõmu värskest õhust ja aktiivsest elustiilist. Lisaks toimuvad võistluskeskuse lähistel lastesõidud, kus osaleb ca 300 väikest ratturit.

19.augustil toimuv SHIMANO Matk on kõigile tasuta ning kõigi osaluskupongi täitjate vahel loositakse välja sarja toetajate ergutusauhindu. Lisaks loosib Estonian Cup hooaja lõpus sarja matkasõitudel osalenute vahel välja rattareisi Maroko maalilisel maastikul. Lastesõidud ja põhivõistlus toimuvad 26.augustil.

Otepää Rattamaraton sai alguse selle aastatuhande alguses, kui aastal 2000 peetud esimesel Otepää Rattamaratoni stardis oli ligi 800 ratturit. Kiiresti populaarsust kogunud maastikurattavõistluse osavõtjate arv küündis üle 1000 ratturi juba mõni aasta hiljem. Juubelimaratoniks, kümnendaks võistluseks oli kasvanud osavõtjate arv üle 1500 ratturi. Käesoleval aastal on stardis ca 1300 rattasõpra.

Rattavõistlus on ümbritsetud ka meelelahutusliku programmiga ning palju põnevat tegevust leiavad nii täiskasvanud kui lapsed.

Head Uudised GoodNews