1. Avaleht
  2. Sport
  3. Otepää MK individuaalses sprindis olid parimad Tomas Northug ja Ingvild Flugstad Östberg Norrast
Otepää MK individuaalses sprindis olid parimad Tomas Northug ja Ingvild Flugstad Östberg Norrast

Otepää MK individuaalses sprindis olid parimad Tomas Northug ja Ingvild Flugstad Östberg Norrast

Otepää MK individuaalses sprindis olid parimad Tomas Northug ja Ingvild Flugstad Östberg NorrastEile peeti Otepää maailmakarika etapil murdmaasuusatamises individuaalsed sprindid klassikatehnikas, kus meeste arvestuses oli esikolmik Tomas Northug Norrast (3.50,59) Ola Vigen Hattestad Norrast ja Toni Ketelä Soomest (mõlemad +1,57). Teine ja kolmas koht selgitati välja fotofiniši abil. Hattestad võitis Otepääl teise koha ka eelmisel MK etapil 2012. aastal.

Naistest olid kiireimad Ingvild Flugstad Östberg Norrast (3.20,18), Stina Nilsson Rootsist (+0,60) ja Celine Brun-Lie (+2,29) Norrast.

Otepää MK individuaalses sprindis olid parimad Tomas Northug ja Ingvild Flugstad Östberg Norrast21,5 km sprindiringil finaalis konkurendid alistanud Tomas Northug sõitis juba varakult eest ära ning saabus finišisirgele märkimisväärse edumaaga. Oma esimese MK-etapi võitnud Northug pidas saavutus eriliseks. Tema sõnul ei olnud tal plaanis kohe alguses sellist vahe sisse teha, „Nägin võimalust ja kasutasin seda. Õnneks suutsin võidetud edumaad hoida ja võita.“

1,2 km sprindiringil võidu võtnud Ingvild Flugstad Östbergi sõnul oli enesetunne täna väga hea. „Ma tegin hea kvalifikatsioonisõidu ja veerandfinaali, poolfinaalis läks veidi raskeks, kuid finaalis suutsin siiski teisi edestada. Märkasin rõõmuga, et lõpumeetritel ei suutnud keegi minu tempole vastata,“ rääkis võitja.

Võistlused algasid paari soojakraadi ning kerge sajuga, mis finaaliks kasvas korralikuks vesiseks lumesajuks. Homseks ennustab ilmateenistus paremaid olusid, temperatuur püsib nulli ümber ja sadu ei prognoosita. Meeskondlikud sprindivõistlused vabatehnikas algavad kell 10.30.

Rohkem infot leiab Otepää MK kodulehelt: www.owc.ee

Head Uudised GoodNews