1. Avaleht
  2. Sport
  3. OLÜMPIAPIDU! Narvas toimub kolmepäevane olümpiapidu
OLÜMPIAPIDU! Narvas toimub kolmepäevane olümpiapidu

OLÜMPIAPIDU! Narvas toimub kolmepäevane olümpiapidu

Olümpiatuli jõudis Narva Pähklimäe Gümnaasikumi staadionile Foto: Eesti Olümpiakomitee
Olümpiatuli jõudis Narva Pähklimäe Gümnaasikumi staadionile
Foto: Eesti Olümpiakomitee

Täna avati Narvas pidulikult Narva Pähklimäe Gümnaasiumi kooliolümpiamängud. Kogu koolipere ja lapsevanemaid kaasava kolmepäevase spordisündmuse avatseremoonia algas paraadiga, kus iga osalev klass esindas ühte riiki Euroopas. Staadionile toodi olümpiatuli ja kooliolümpiamängude traditsiooni kohaselt anti ka sportlasvanne.

Olümpiamängud avas olümpiavõitja Jaak Uudmäe, kes kutsus osalejaid üles kinni pidama ausa mängu reeglitest, pidama lugu oma vastastest ja leidma mängudelt endale uusi sõpru. Jaak Uudmäe peab positiivseks, et olümpismi ja selle ideaale peetakse ka koolides oluliseks. „Aus mäng ja teineteise austamine on alustõed, mis toetavad noorte kujunemist eluterve ja positiivse suhtumisega inimesteks. Narva Pähklimäe Gümnaasiumi kooliolümpiamängud on hea näide, et spordi alusväärtuste viimine noorteni ei ole enam pelgalt riigi või spordiorganisatsioonide huvi. Vastutust tunneb ja aina enam aitab kaasa ka erasektor. Üks positiivne näide sellest on Coca-Cola Fondi panus liikumisharrastuse edendamisse Eestis, läbi programmi „Liikumine teeb erksaks!, mille üks osa tänane üritus ka on,“ rääkis spordi- ja liikumisharrastuse rollist ja valdkonna edendamisest Uudmäe.

Olümpiavõitja Jaak Uudmäe Foto: Eesti Olümpiakomitee

Narva Pähklimäe Gümnaasiumi kooliolümpiamängud kestavad  kolm päeva ja kust võtavad erinevatel spordialadel omavahel mõõtu 4. kuni 11. klasside õpilased, õpetajad ja ka lapsevanemad. Kogu koolipere kaasaval spordipeol võisteldakse jalgpallis, korvpallis, võrkpallis, rahvastepallis, saalihokis, lauahokis, kergejõustikus, males, tänavakorvpallis ja sportlikus vabavõitluses. Kooliolümpiamängude raames toimub ka spordi mälumäng ja quest orienteerumine.

Narva Pähklimäe Gümnaasiumi kooliolümpiamängud toimuvad programmi „Liikumine teeb erksaks“ raames, mis on Coca-Cola Fondi ja Eesti Olümpiakomitee koostööprojekt. Programmi raames toetatakse käesoleval aastal 25 perespordiürituse läbiviimist Eesti erinevates piirkondades.

Staadioni täitisid kooliolümpiamängudel osalevad riigid ja pealtvaatajad Foto: Eesti Olümpiakomitee

Sündmust korraldatakse koostöös Narva Linnavalitsuse Kultuuriosakonna, Narva Pähklimäe Gümnaasiumi, jalgpalliklubi Narva Transi, Eesti Lauahoki Liidu, ajaleht Narva ja Narva noortekeskuse Noor TV.

Eesti spordi katusorganisatsioonina seisab Eesti Olümpiakomitee ausa mängu põhimõtete ja olümpiaväärtuste eest. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu liikumisharrastuse kandepinda. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on Telia, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino, Paf, Silberauto.

VAATA GALERIID!
Fotod: Eesti Olümpiakomitee

Head Uudised GoodNews