1. Avaleht
  2. Sport
  3. Olümpiakomitee innustab spordiuuringute teadusprojekte
Olümpiakomitee innustab spordiuuringute teadusprojekte

Olümpiakomitee innustab spordiuuringute teadusprojekte

Eesti Olümpiakomitee (EOK) kuulutab esmakordselt oma tegevusajaloos välja teadusprojektide konkursi, millega kavatseb toetada rakenduslike spordiuuringute läbiviimist.

Komitee presidendi Neinar Seli sõnul on teadusprojektide konkurss vajalik Eesti spordiuuringute taaselustamiseks. „Viimasel kümnendil ei ole Eestis spordispetsiifilisi uuringuid sisuliselt läbi viidud ja konkursi eesmärk on seda tühimikku täita,” märkis Seli pressiteates.

Seli sõnul hakkab olümpiakomitee Eesti spordiuuringute jätkusuutlikkuse nimel seda konkurssi korraldama regulaarselt ning püüab igal aastal leida vähemalt viis spordialast uuringuprojekti, mida komitee toetusel ellu viia.

Konkursile on oodatud eelkõige rakenduslikud uuringuprojektid, mille eesmärk on kaardistada füüsilised, materiaalsed, organisatsioonilised või inimressursid Eesti spordis, samuti toetab komitee neid projekte, mis tegelevad Eesti elanikkonna kehalise aktiivsuse kaardistamisega.

EOK eraldab toetusi kuni kaks aastat kestvatele projektidele. Teadusprojektide konkursi rahaline maht on 2013. aastal 25 000 eurot. Toetusmäära suurus ühe projekti kohta on kuni 5000 eurot. Taotluste saajad määrab EOK moodustatud komisjon.

Projekti vastutaval täitjal peab olema Eesti doktorikraad või sellega võrdväärne teaduskraad, projekti põhitäitja peab olema kas doktorant või vähemalt magistrikraadi või vastava kvalifikatsiooniga. Mõlemad peavad olema avaldanud viimase kolme aasta jooksul Eesti teadusinfosüsteemi nõuetele vastavaid publikatsioone.

Olümpiakomitee võtab taotlusi vastu kuni 15. oktoobri pärastlõunani.

Head Uudised GoodNews