1. Avaleht
  2. Sport
  3. OLE TEADLIK I Spordipanustajate suurimad vead
OLE TEADLIK I Spordipanustajate suurimad vead

OLE TEADLIK I Spordipanustajate suurimad vead

Maailmas toimub iga päev sadu erinevaid spordivõistlusi, millele saab panustada. Eestlaste seas on kõige populaarsemateks spordialadeks jalgpall, korvpall ja tennis. Eestis pakub ennustamisvõimalusi EMTA andmetel hetkel 13 hasartmängufirmat. Paraku kehtib spordiennustuses enamasti sama kuldne väljend, mis kasiinodes: „maja võidab alati“. Miks see nii on? Järgnevalt toome välja peamised vead, mida panustajad teevad.

1: Ei saada täpselt aru, millele panustatakse.

Väga paljud algajad panustajad hüppavad pea ees vette ja hakkavad kohe panustama asjadele, millest nad ei tea piisavalt. Näiteks, kui mängija ei tea, mis asi on Aasia händikap või viik ei loe, siis ei tasuks neid panusetüüpe torkida. Algaja panustaja peaks alustuseks tutvuma enda valitud lehega, mängudega ja erinevate panustamisviisidega. Mitmed lehed pakuvad head ülevaadet Eestis tegutsevatest spordiennustuse lehtedest, et mängija saaks valida lehe, mis vastaks tema soovidele.

2: Panustamine alkoholi mõju all

See võib olla isegi kõige suurem viga, sest joobes seisundis on panustaja mõtlemine teistsugune ning analüüsivõime palju kehvem. Seetõttu tehakse panuseid hetkeemotsioonist ja lootuses, et äkki võidab. Kõige mõistlikum oleks napsuse peaga kõik spordipanuse lehed käeulatusest eemal hoida.

3: Liiga palju panuseid

Mõned inimesed teevad iga päev mitukümmend panust erinevatele spordialadele. Selles pole midagi halba, kui eesmärk ongi väikeste summadega lõbutseda. Kuid kui eesmärk on spordipanustamisega elatist teenida, siis tuleb oma panuseid hoolikamalt valida. Iga panus tuleb enne põhjalikult analüüsida ning olla kindel et koefitsiendid on panuse väärilised. Ette võib tulla ka päevi, kus ei olegi ühtegi sellist mängu, millele panustada. Siis tulebki lihtsalt see päev rahulikult võtta, sest nagu öeldakse: “Tark ei torma”. Hiljuti võitis üks Eesti klient 90 sendise megakomboga peaaegu 100 000 €, kuid see on pigem erandjuhtum, sest pikemas perspektiivis on üksikpanused tulusamad.

4: Panustamine emotsiooni, mitte analüüsi pealt

Veel üks tüüpiline viga, mida spordiennustajad teevad, on emotsionaalne panustamine. Me kõik oleme olnud olukorras, kus mõtleme südame, mitte peaga. Näiteks vahel võib olla raske panustada kodumeeskonna või oma lemmiktiimi vastu, isegi kui nad on selged autsaiderid. Enne panuse tegemist tuleb üle vaadata statistika, uurida vigastusi, meeskondade viimaste mängude vormi, mängu asukohta ja palju muud ning alles siis teha oma panus.

5: Kaotuste tagaajamine.

Väga suur ja oluline viga, mida teevad paljud panustajad, isegi profid. Igal panustajal tuleb ette hetki, kus ta kaotab mitu panust järjest ja vahel täieliku ebaõnne tulemusel. See tekitab tihtipeale frustratsiooni ja tahet kaotused kiiresti tagasi saada, mis viib suuremate panusteni. Mitte miski aga ei garanteeri, et järgmine panus on võitev. Oluline on olla oma emotsioonidest üle, panused läbi mõelda ja mitte kunagi panustada rohkem, kui olete võimelised kaotama.

6: Panustamine kahtlastel lehekülgedel.

Kuna Eestis on spordiennustus ja internetikasiinod muutumas järjest populaarsemaks, siis on ka erinevaid teenusepakkujaid tekkimas üha rohkem. Osad lehed lubavad suurepäraseid boonuseid ja pakkumisi, kuid alati tuleks enne registreerimist teha taustauuring lehtede kohta. Tihtipeale on inimesed jäänud väljamaksetel ilma rahata. Eesti lehtedel on panustamine üldiselt turvaline, sest tegevust kontrollib pingsalt Eesti Maksu ja Tolliamet, kuid paljud Eesti panustajad külastavad ka rahvusvahelisi panustamislehti ja nendega tuleb olla tunduvalt ettevaatlikum.

Kokkuvõttes tuleks spordile panustamist võtta kui meelelahutust, mitte raha teenimise viisi ja mitte kunagi ei tohi panustada rohkem, kui olete võimelised kaotama. Ometigi järgides ülaltoodud soovitusi ja omades head enesekontrolli ja analüüsivõimet, on võimalik enda panuste võiduprotsenti suurendada.

Head Uudised GoodNews