1. Avaleht
  2. Sport
  3. NUMBER ONE FIGHT SHOW I Maikel Astur: heade inimeste sõnumid lõid minus leegi kõvasti põlema
NUMBER ONE FIGHT SHOW I Maikel Astur: heade inimeste sõnumid lõid minus leegi kõvasti põlema

NUMBER ONE FIGHT SHOW I Maikel Astur: heade inimeste sõnumid lõid minus leegi kõvasti põlema

Tondiraba jäähallis toimub 7. augustil võitlusspordiüritus Number One Fight Show, mille peakohtumises teevad kikkpoksimatši Maikel Astur ja prantslane Samuel Dbili.

Mõlemad pidasid just vägevad kohtumised: Maikel 11. juulil Itaalias WAKO proffide maailmameistri tiitlile Davide Armaniniga (Itaalia) ja Samuel 10. juulil Bulgaarias WAKO proffide maailmameistri Sergej Brauniga (Saksamaa).

[GOOD NEWS] Samuel Dbili on WKN-i Euroopa meister, aga mis mees ta on?

[MAIKEL ASTUR] Samuel tundub hea tuhhiga võitleja, kes tuleb võitlema hingega ja tahab lõpetada fight’i enne kella. Esimest korda on tegemist minust pikema vastasega, mis kindlasti teeb asja põnevamaks. Võimalik, et pean muutma taktikat ja olema ise agressiivsem pool selles lahingus.

Stiili poolest on Dbili väga sarnane minuga, kasutab palju põlvi ja hoiab distantsi. Tai poksi tausta tõttu kasutab ta palju jalgu ja pigem üksikuid kätelööke, aga ta on löönud vastaseid pikali ka kätega, mis näitab, et tegemist on kvaliteetse sportlasega.

Viimases matšis jäi ta alla kohtunike otsusega ja tänu sellele kaotusele tahab ta kindlasti tulla vigade parandust tegema 7. augustil, mis sobib mulle ideaalselt. Matš ise oli neil üpriski võrdne, vastane survestas teda palju ja Samuel ei suutnud kasutada ära oma distantsi. Pärast võitlust kirjutas ta ise ka sotsiaalmeediasse, et peab parandama ettevalmistust ja esitust.

[GOOD NEWS] Kuidas ürituse fight card tundub?

[MAIKEL ASTUR] Fight card on minu meelest üks parimaid, mis olnud. Ootan väga Uku Jürjendali ja Fjodor Koltuni lahingut, sest tegu on rematch’iga ja raskekaallasi on alati põnev vaadata. Samuti on väga põnevad matšid Žora Akopjan vs Mathieu Tavares ja Wilson Varela vs Vadim Vaskov. Akopjani on alati super näha, kuna tema stiil on nii mänglev ja kõik, mis ta teeb, tundub lihtne ja loogiline. Kahjuks ma ise nende lahinguid ei näe, kuna valmistun enda omaks, aga pärast saan kodus nautida neid hea söögi kõrvale.

 

[GOOD NEWS] See on esimene kord pärast ligi kaheaastast pausi, kui Maikel Asturit saab Eestis võistlemas näha. Sinna mahtus eelmisel aastal saaga Max Vorovskiga. Pidite võitlema Number One’il, aga COVID-19 takistas ja segas ka, et olete erinevates kaalukategooriates. Kuivõrd see natuke siiski ka valu tegi, kui ta lõpuks ütles, et liigub oma kaalu tagasi? Millise mulje jättis ta pärast seda King Of Kingsi tiitlimatšil?

[MAIKEL ASTUR] Ei olnud väga pettunud, kui matš ära jäi, kuna Number One pakkus mulle kohe uut vastast ja peamine on siiski, et saan võidelda. See saaga oli päris pikk ja vahepeal tundus juba päris inetu. See oli matš, mida rahvas tahtis näha ja ma oleks väga hea meelega tõestanud paljudele spetsialistidele oma oskusi ja nad vaigistanud. Valu kindlasti see mulle ei teinud, kuna olen noor võitleja ja alles oma karjääri alguses. Usun, et kui see matš peab juhtuma, siis juhtub see nagunii. Kui ei juhtu, siis pole otseselt vahet ka.

Tiitlimatšil meeldis, kuidas Andreas Iversen alustas, aga ta ei suutnud sellist tempot lõpuni hoida, mis oleks olnud vajalik, et Maxi võita. Tundus alguses, et Max natukene üllatus Iverseni stiilis ja teravuses, aga suutis ruttu teha vajalikud muudatused ja tegi väga ilusa esituse. Pole midagi halba öelda, teenis endale tiitli, mida ta on kaua jahtinud.

 

[GOOD NEWS] Kuivõrd on 7. august piisav aeg toibumiseks WAKO tiitlimatšist? Kui võidetav Armanini oli?

[MAIKEL ASTUR] Piisav või mitte, ringi tuleb minna ja anda endast kõik. Ma pole Eestis võistelnud pikka aega ja kavatsen pakkuda rahvale korralikku esitust ja jätta võidu koju. Armanini oli mees nagu me kõik, seega oli ta ka võidetav. Sellel õhtul oli ta minust ilmselgelt parem ja vääris maailmameistri vööd. Ta on pidanud võimsaid lahinguid Enfusioni sarjas, Bellatoris ja Oktagonis. Tegin ise palju vigu, ennekõike pean vaatama enda sisse ja tegema korraliku analüüsi. Olen tänulik, et mu ümber on nii palju häid inimesi, kes kirjutasid mulle peale fight’i ja paljude sõnumid lõid minus selle leegi kõvasti põlema. Tuhin on kõva sees ja kavatsen nautida seda õhtut sajaga.

 

[GOOD NEWS] Milline fiiling oli Itaalias?

[MAIKEL ASTUR] Fiiling oli mega, kõva möll käis tiitlimatši ümber ja olen super tänulik WAKO Eestile, kes andis mulle selle võimaluse. 25-aastasena kogeda selliseid lahinguid ja võistelda maailmameistri vöö peale on võimas. Jäime pärast nädalaks veel Itaaliasse puhkama ja see aitas saada mõtted eemale kõigest ja lihtsalt nautida.

 

[GOOD NEWS] Oli Itaalias üldse treenimist või käis kõik enne?

[MAIKEL ASTUR] Itaalias väga enam trenni ei teinud, pigem tegelesin kaalu saamisega ja trennidega ei hakanud enam ennast väsitama. Laager sai tehtud Hollandis ja kui tulin tagasi Eestisse, siis siin lihtsalt taastusin ja hoidsin teravust sees. Hollandis oli super ja sain nautida täiel rinnal trenni tegemist. Konkurents oli kõva ja arenesin kindlasti sportlasena edasi. Treenisin Francois Lubbersi ja Ivan Hippolyte käe all. Mõlemad treenerid võtsid mu hästi vastu ja aitasid mul valmistuda tiitlimatšiks. Sain põhimõtteliselt igal hommikul ja õhtul sparrida. See oli ka üks peamine põhjus, miks sinna läksin.

 

[GOOD NEWS] 2020. aastal toimus Bulgaarias WAKO tiitlimatš Bogdan Šumaroviga, kes tundus võidetavam kui itaallane. Kuidas seal nii läks, et avaraundis õnnestus teda eemal hoida, aga siis puges ikkagi sisse?

[MAIKEL ASTUR] Kindlasti oligi see kaotus väga raske, kuna kaotasin juba teise tiitlimatši. Mõlemad vastased olid võidetavad, aga enda esitus oli kehva. Samas ei saa võtta neilt midagi ära, sest nad tegid, mida vaja ja tagantjärele seletada, et oleks võinud teha nii ja nii, pole õige. Sellepärast ütlesin, et tuleb vaadata enda sisse ja teha karm analüüs. Olen üpris kannatamatu inimene ja vahel teen natuke rutakaid otsuseid. Peaks kuulama rohkem inimesi enda ümber.

 

[GOOD NEWS] Seda Bulgaaria sarja Senshi, kus nüüd võistles ka Dbili, aitab korraldada Peter Aerts. Milline oli kokkupuude temaga?

[MAIKEL ASTUR] Lendasin sama lennukiga Bulgaariasse, seega olin neile päris lähedal. Otseselt temaga ei rääkinud, kuna tegelesin oma asjadega, aga võimas oli ikka näha sellist legendi. Kui mina alustasin K1-ga, siis oli Aerts juba lõpetamas, seega pole ma teda palju jälginud ja stiililt polnud ta mu lemmik. Olen vaadanud tema lahingut Tyrone Spongiga, mis oli ühtlasi ka tema karjääri viimane lahing. Ta küll kaotas selle, aga näitab tema kohta nii mõndagi, kui valid viimaseks lahinguks sellise noore tõusva konkreetselt looma vastaseks.

 

[GOOD NEWS] Eelmine aasta õnnestus lõpetada vägeva nelja mehe turniiri võiduga Serbias. Mis plaanid sellega on? Oodatakse tagasi?

[MAIKEL ASTUR] Väga tahaks võistelda uuesti Serbias. Olen kuni 81-kiloste meeste tšempion seal ja valmis kaitsma tiitlit või nõus võistlema madalama kaalu tiitli peale.

Head Uudised GoodNews