1. Avaleht
  2. Sport
  3. Norrakad võtsid Otepää MK distantsivõistlustel võimsad võidud
Norrakad võtsid Otepää MK distantsivõistlustel võimsad võidud

Norrakad võtsid Otepää MK distantsivõistlustel võimsad võidud

DSC_3455Täna sõideti Otepää maailmakarika etapil murdmaasuusatamises distantsivõistlused klassikalises tehnikas, kus naiste 10 km distantsil jõudsid esikolmikusse Marit Björgen Norrast (29:59.0), Charlotte Kalla Rootsist (+26.5) ning ka eile sprindivõistluses poodiumile jõudnud Heidi Weng Norrast (+57.2).

Meeste 15 km distantsil olid kolm kiireimat Martin Johnsrud Sundby Norrast (40:38.2), Iivo Niskanen Soomest (+37.1) ja Hans Christer Holund Norrast (+49.1).

10 km distantsil konkurendid alistanud ja võistlust algusest lõpuni domineerinud Marit Björgeni sõnul tundis ta ennast rajal hästi. „Minu vorm ja enesetunne on juba mitu nädalat väga hea olnud ning lähen maailmameistri võistlustele vastu kõrgete ootustega,“ kommenteeris Björgen. Norrakal jagus kiidusõnu ka suuskadele, mis teenisid teda keerukates rajaoludes hästi.

15 km distantsil konkurente edestanud Martin Johnsrud Sundby juhtis võistlust algusest peale ning ei jätnud konkurentidele suurt võimalust. Eile suusakepi murdmise tõttu sprindi kvalifikatsiooni katkestanud norraka sõnul tundis ta ennast rajal sel aastal esimest korda tõeliselt hästi. „Viimane kuu on treeningute mõttes olnud väga hea. Tänane sõit oli raske ja distants tundus palju pikem kui 15 km, sest rada oli üsna pehme,“ kommenteeris võitja. Suusaalade maailmameistri võistlustele Lahtis läheb ta enda sõnul vastu hea vormi ja rahuliku südamega.

Rohkem infot leiab Otepää MK kodulehelt.

Head Uudised GoodNews