1. Avaleht
  2. Sport
  3. NOORE MÄESUUSATAJA MÄLESTUSEKS I Greete Poderati nimeline noorsportlase stipendium ootab kandidaate
NOORE MÄESUUSATAJA MÄLESTUSEKS I Greete Poderati nimeline noorsportlase stipendium ootab kandidaate

NOORE MÄESUUSATAJA MÄLESTUSEKS I Greete Poderati nimeline noorsportlase stipendium ootab kandidaate

Mäesuusataja Greete Poderati mälestuseks loodud noorsportlase stipendium 1000 eurot, mille panevad välja tema endised kolleegid Southwestern Advantage’ist, ootab sobivaid koolinoortest kandidaate.

„Kuna Greete jaoks oli lisaks spordile oluline ka rahatarkuse õppimine, siis tahame selle stipendiumiga kaasa aidata noore sportlase rahalisele teadlikkusele: võitjale pakub mentorlust Gerda Rand, kes on 22-kordne Eesti meister jalgrattaspordis, kuid samas ka kogenud investor,“ lausus Southwestern Advantage’i heategevusfondi juht Sander Sildver.

„Stipendiumit anname välja Sihtasutuse Southwestern Advantage alt ja meie organisatsiooni liikmete annetustest. Kuna sihtasutus ise töötab intressikasumite põhimõttel, siis loodetavasti saame järgmistel aastatel jagada stipendiumit rohkematele või summat suurendada,“ lisas Sildver.

Stipendiumile on oodatud kandideerima koolinoored vanuses 15-19 aastat. Motivatsioonikirju ja muud kandideerimiseks vajalikku oodatakse 10. maini. Autoõnnetuses hukkunud noore mäesuusataja mälestuseks asutatud stipendiumi võitja valib parimate kandidaatide seast žürii, mille liikmed on teiste hulgas Greete Poderati ema, vend ja lähedased sõbrad.

Möödunud aastal esimest korda välja antud stipendiumi pälvis Setomaalt pärit noor orienteeruja Mari Linnus. Audentese Spordigümnaasiumi Otepää filiaalis õppiv Linnus valiti välja 27 ambitsioonika noorsportlase seast. „Võitjat oli väga raske välja valida, kuna tublisid sportlasi oli palju. Siiski oleme täiesti kindlad, et Mari Linnus vääris seda stipendiumit,“ selgitas Sildver. Saadud stipendiumit kasutas Linnus eelkõige vajaliku uue võistlusratta muretsemiseks.

Southwestern Advantage’i heategevusfond loodi 2017. aastal eesmärgiga kasvada välja Ida-Euroopa suurimaks intressikasumite põhimõttel töötavaks heategevusfondiks. Fondi eesmärk on eelkõige toetada ettevõtlusõpet ja -kogemust ning saada n-ö igiliikuriks ehk igavesti kestvaks fondiks, nagu on ka Nobeli preemia. See tähendab, et laiali ei jagata fondi põhivara, vaid üksnes sellelt teenitud intressikasumit.

Seni on fondist toetust saanud Investeerimisklubi noore investori stipendium, JA Eesti majandusõpik gümnaasiumile, majandusministeeriumi tellimusel koostatud raamatu „Kuidas saada rahatargaks“ ostmine 6.-9. klassi õpilastele, Eesti Toidupank ja filmi „Ükssarvik“ jõudmine koolidesse haridusliku materjalina.

Fondile saavad kõik huvilised ka ise õla alla panna, tehes ühekordse annetuse või määrates püsiannetuse Sihtasutusele Southwestern Advantage: LHV EE347700771002507584.

Head Uudised GoodNews