1. Avaleht
  2. Sport
  3. Maijooks tõi Tallinna tänavatele üle 12 000 spordisõbra
Maijooks tõi Tallinna tänavatele üle 12 000 spordisõbra

Maijooks tõi Tallinna tänavatele üle 12 000 spordisõbra

Igakevadine Maijooks tõi laupäeval Tallinna tänavatele sportima enam kui 12 000 naist, kujunes läbi aegade suurimaks naistele suunatud liikumisharrastuse sündmuseks Eestis ja terves Ida-Euroopa regioonis.

Maijooksu võitis Liina Tšernov spordiklubist Sportkeskus.ee, teiseks tuli Leila Luik Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist ja kolmandaks Peterspordi esindaja Birgit Pihelgas. Seitsmekilomeetri pikkuse jooksu, kepikõnni ja käimisdistantsi läbis 12 037 naist, neidu ja tüdrukut. Draakoni lastejooksudel lõi kaasa samuti rekordiliselt 2117 väikest jooksusõpra.

Tallinna Lauluväljakul toimunud üritusel oli esindatud 755 ettevõtet ja kollektiivi. Suurima ettevõtte karika sai seekord Ericsson Eesti AS.

Maijooksu noorim osavõtja oli ühekuune Nora, kes läbis seitsmekilomeetrise raja koos emaga. Eakaim daam tänavusel Maijooksul oli 84-aastane Ilse. Kakskümmend neli osavõtjat tähistasid täna oma sünnipäeva, 16 osalejat olid Mai-nimelised ning kõige rohkem oli osalejate seas Katrini nimelisi – tervelt 232.

Head Uudised GoodNews